Chromebook Pixel – un concept de noua generatie

Specialistii au avut dreptate când au afirmat că anul 2013 va fi un an plin cu noutăți și tehnologii revoluționare care vor schimba era IT. Lumea internetului este plin cu astfel de concepte extraordinare. Cine a urmărit marele eveniment din Las Vegas, CES 2012, are ceva habar unde vreau să ajung. Acum vorbesc despre procesoare ultra performante, ecrane flexibile, telefoane inteligente pe care nici nu le-am imaginat că vor deveni odată realitate și multe altele. Dacă ne uităm la evoluarea rapidă a tehnolgiei ne dăm seama că în prezent totul este posibil.

Anul 2013 va fi un câmp de luptă între cele mai mari companii din mediul IT, aici vorbesc despre firme uriașe ca Samsung, HTC, Asus, China Telecommunications, Motorola, LG și nu în ultimul rând gigantul motor de căutare, Google. Compania americană Apple nu este enumerat pe listă, deoarece firma fondată de către Steve Jobs, din păcată se află într-o perioadă de scădere, nu poate să țină pasul cu companiile amintite de mai sus.

În acest articol a primit un rol principal compania Google, care are planuri foarte interesante în ceea ce privește anul 2013. Deja conoașteți dorința companiei de a detrona marele Samsung și să devină noul rege pe piața smartphone-urilor cu un telefon inteligent dezvoltat împreună cu compania americană Motorola. Este vorba despre Motorola X Phone care conform unor zvonuri foarte credibile va sosi cu noul sistem de operare Android Key Lime Pie. Google, după cum stau lucrurile, nu va fi satisfăcut numai cu cucerirea teritoriului telefoanelor inteligente și se pregătește de un dispozitiv pur Google, care va rula celălalt sistem de operare a companiei, Chrome OS și cu care are planuri de a cuceri și teritoriul laptop-urilor.

Am auzit multe zvonuri despre acest dispozitiv dezvoltat special de către Google, dar până acum nu i-am oferit multă atenție. Zvonurile care s-au răspândit în prezent sunt pe un alt nivel în ceea ce privește credibilitatea lor. Gigantul motor de căutare mai de mult a lansat un proiect cu numele de cod ”dog fooding”, prin care a început să testeze un terminal menționat în mai multe articole pe numele ”puppy”. Între timp acest ”puppy” a devenit tot mai real, iar dacă dăm un pic de credință pentru media de azi și luăm în serios toate zvonurile, atunci putem confirma că este vorba despre noul Chromebook Pixel, un laptop ultra performant, cu o rezoluție extrem de înaltă mulțumit ecranului Retina de noua generație. Noul laptop de la Google va rula ca sistem de operare principal, Chrome OS și secundar sistemul de operare Android, deci va avea o caracteristică de dual-boot. Mai demult a apărut un mic filmuleț despre acest terminal, care în mass media este mențonat ”The new generation concept”.

Acest video a provenit de la dezvoltatorul, Francois Beaufort care în scurt timp a și dispărut de pe internet, dar mai târziu, mulțumită agenției Slinky.Me a fost repostat filmulețul despre Chromebook-ul Google. Cum se vede și în video acest laptop este construit și dezvoltat cu o tehnologie nouă, dotat cu un ecran tactil capacitiv capabil de o rezoluția gigantică de 2560 x 1700 pixeli.

Conform afirmației lui Francois Beaufort, acest Chromebook cu peste 4 milioane de pixeli se află deja în perioadă de testare și dacă avem puțin noroc noul Chromebook dezvoltat și proiectat de la primul șurub până la ultimul pixel de către Google va fi prezentat la evenimentul Google I/O în luna Mai.

Notebook-ul Google va fi echipat cu un procesor de ultimă generație bazat pe o tehnologie ARM, Nvidia Tegra 4. Din păcate nu putem oferi mai multe informații despre acest notebook, dar avem mari speranțe de a aduce și mai multe detalii despre acest dispozitiv cu mult înainte de prezentarea sa oficială.

About the author