Controleaza PC-ul tau cu vocea ta

Posibilitatea de a căuta documente sau aplicații pe PC-ul sau pe telefonul tău este o funcție foarte utilă, mai ales atunci când trebuie să găsești ceva foarte rapid. Dar mai sunt foarte multe lucruri pe care le poți face cu ”voice command”. Imaginează faptul că ai posibilitatea să dictezi documente sau să controlezi un caracter din jocul tău preferat, numai și numai cu browser-ul tău folosind doar vocea. Cu lansarea noului Chrome Beta imaginația devine reală.

Este inclus și Web Speech API pentru dezvoltatori, utilizatorii pot începe noi experiențe interactive cu aplicațiile web, cum ar fi și în demo-ul următor unde ai posibilitatea de a compune un email folosind numai vocea ta. Cu noul JavaScript API dezvoltatorii pot integra recunoașterea vorbirii în aplicațiile web, deci în viitorul apropiat vei avea posibilitatea de a face tot feluri de lucruri vorbind cu aplicațiile.

Descarcă Chrome Beta pentru cele mai recente îmbunătățiri și pregătește-te de un test drive. Dacă acest API te interesează mai mult decât un McMeniu fă o vizită pe Web Speech API, iar despre acest Chrome nou eliberat găsești informații pe Chromium blog.

Sursa: Chrome Blogspot

About the author