Costul de productie si pretul telefonului Samsung Galaxy S4

În ultimele zile am vorbit foarte multe despre flagship-ul companiei Samsung, Galaxy S4 și se pare că încă mai există niște informații interesante care ne lasă să-l cunoaștem mai bine pe marele Samsung. Mulțumit unui articol publicat de către site-ului GSM Arena putem să îți oferim câteva detalii despre costului de producție al acestui telefon inteligent.

IHS iSupply a postat un tabel prin care a dezvăluit costul fiecărui material folosit în construirea smartphone-ului Samsung Galaxy S4. În tabelul de mai jos se vede foarte bine că modelul HSPA+ are un cost de producție de 244 dolari, acest lucru înseamnă că noul flagship a companiei comparat cu Galaxy S3 a suferit o creștere de 15%, adică 30.40 dolari în ceea ce privește producerea dispozitivului.

Iată factura de producție:

Această creștere este datorată ecranului Full HD Super AMOLED și procesorului Exynos 5410 Octa. Prețul ecranului se află undeva la prețul de 75 dolari care înseamnă 10 dolari cost suplimentar față de ecranul 720p Super AMOLED folosit la Galaxy S III. Noul procesor cu opt nuclee aproape are un preț dublu față de procesorul quad core Exynos 4410 aplicat la modelul Galaxy lansat anul trecut, astfel fiind 30 dolari.

Un lucru interesant este că grupul de camere folosit la noul dispozitiv (13MP+2MP) are un cost suplimentar numai de 1 dolar față de camerele folosite la S3. Producerea versiunii LTE este cu 3 dolari mai ieftin decât modelul cu HSPA+ datorat procesorului Snapdragon 600 care are un preț de 20 dolari. Un lucru care trebuie menționat este că aceste prețuri afișate nu includ taxele suplimentare cum ar fi licența și drepturile de autor.

Performantul Galaxy S4 va fi disponibil la sfârșitul lunii Aprilie, și deja am primit și câteva informații despre prețul acestuia. În Marea Britanie smartphone-ul va costa 529 lire sterline, iar în restul europei va porni de la un preț între 600 și 700 euro. Utilizatorii din America, dacă zvonurile sun reale și credibile vor putea achiziționa acest telefon inteligent la un preț mult mai accesibil, adică la 579 dolari. Avem o veste bună pentru cei care deja s-au îndrăgostit de acest telefon, deja se poate precomanda de pe Quickmobile.ro la un preț de 2999.9 RON.

Pentru fanii Samsung din Europa am o veste dezemăgitoare, conform unor informații destul de oficiale noul membru al familiei Galaxy pe continentul european își va face apariția cu procesorul quad core Snapdragon 600 în loc de procesorul octo core Exynos 5410.

Sursa: GSM Arena

About the author