Dispozitivul Google Glass se afla la FCC pentru aprobare

Dacă totul merge conform planurilor Google, încă în acest an vom avea posibilitatea de a vedea pe rafturile multor magazine un proiect extraordinar, Google Glass. Conform unor zvonuri acest dispozitiv și-a făcut apariția deja la FCC (Federal Communications Commission) și dacă totul este ok terminalul va primi aprobarea pentru vânzare deja în luna Martie.

Ochelarii, dacă aceste detalii sunt oficiale, vor fi echipate cu un modem Broadcomm de 2.4GHz 802.11 b/g/n Wi-Fi – însă într-o altă sursă este menționat un modem de 802.11 b/g Wi-Fi, deci este puțin greu să spunem care este real – și un Bluetooth 4.0 (cu o eficiență de energie scăzută). Încă rămâne în ceață și încărcătorul receptorului, sunt articole unde apare că va avea încărcător USB, iar sunt și articole unde este menționat că va sosi cu un conector ”baril”.

Cel mai interesant lucru la aceste ochelari este că conține un ”element vibrant” care provoacă valuri audio prin care utilizatorul are posibilitatea de a asculta melodii sau orice fel de sunet cu terminalul conectat numai la capul său. Încă nu se știe că această tehnologie ”bone conduction” (conducție osoasă) își va face apariția la acest produs, dar este un lucru foarte interesant și mi se pare o tehnologie cât de cât utilă.

Nu avem informații clare despre acest dispozitiv, dar prețul deja este unul aproape oficial. Google Glass va avea un preț de pornire undeva la 1500 dolari.

Sursa: The Verge

About the author