Dupa ceasurile inteligente vine primul inel smart

În curând, utilizatorii vor avea șansa de a se bucura de o categorie nouă de dispozitive portabile. O companie a creat primul inel inteligent, care va fi o versiune, sau o alternativă mai ușoară de smartwatch.

ring3

Cunoscut sub numele Smarty Ring, acesta va funcționa similar cu ceasurile inteligente, adică se va conecta la un smartphone, astfel devenind o platformă pentru notificări și informații de bază. Inelul ne va anunța când am primit un apel sau sms, email cât și notificările de pe rețelele sociale (Facebook, Twitter, Skype, etc.).

Versiunea avansată a produsului, este adecvat și pentru controlarea dispozitivelor mobile. Conform designerilor, inelul este ideal pentru realizarea fotografiilor (poate servi ca și telecomandă), pentru gestionarea apelurilor (cu ajutorul unui handsfree), pentru muzică etc. Inelul are chiar și o funcție, prin care ne putem localiza telefonul pierdut. De asemenea, acesta ne semnalează când distanța dintre telefon și inel se apropie de 30 de metri. Inelul este fabricat din oțel chirurgical și este rezistent la apă. Display-ul se bazează pe tehnologia LED, iar pe home-screen ne arată timpul.

ring1
Conexiunea cu dispozitivul mobil se realizează prin Bluetooth 4.0, iar OS-ul inelului are suport atât pentru Android, cât și pentru iOS. Cu toate acestea, durata bateriei abia atinge 24 de ore, dar măcar încărcarea se realizează wireless. Deși funcționalitatea este limitată în comparație cu un smartwatch, inelul poate fi operat folosind o singură mână, cel pe care este purtat. Prețul inelului va fi între 70 și 275 de dolari, în funcție de specificațiile acestuia.

ring2

Producătorii inelului, cu ajutorul platformei Indiegogo Crowdfunding au reușit să adune în loc de 40.000 de dolari necesari pentru dezvoltarea produsului, 188.000 de dolari (într-o lună). Din cei 1000 de inele scoase la vânzare, 500 au fost deja cumpărate cu 175 de dolari bucata. Primele modele vor fi expediate începând cu luna Aprilie.

Alte idei ce ar putea ajunge să fie implementate:

– funcții pentru monitorizarea parametrilor vitale (puls, temperatura corpului)

– senzor mișcare (pentru aplicații fitness)

Suntem curioși ce ne aduce viitorul și cand va apărea in România. Ceea ce este sigur, ca anul 2014 este anul gadgeturilor smart.

Sursa: SG.hu, Video Youtube

 

About the author