Gadgeturile fitness, trend in anul 2014?

Garmin Vivofit

Cu noul Vivofit , Garmin a abordat piața care devine din ce în ce mai aglomerată. În timp ce brățările fitness le dă o motivație în plus sportivilor prin setările atletice specifice, acesta le poate îmbunătăți performanțele. Vivofit se pare că este destinat celor care au nevoie de mai multe încurajări pentru a părăsi comfortul fotelului. Display-ul „always-on”, va afișa numărul pașilor făcuți, caloriile arși, precum și distanța de la obiectivul antrenamentului – de asemenea are și o bară de culoarea roșie, care se încarcă treptat, astfel avertizând utilizatorul de inactivite.

garmin-vivofit

De asemenea, banda Vivofit, va monitoriza activitatea zilnică a utilizatorului, astfel setând obiective realizabile, fără ca persoana să devină frustrată din cauza împlinirii acestora. Dispozitivul este capabil să monitorizeze chiar și tiparul somnului utilizatorului – care este un aspect important pentru sănătatea persoanei, și pentru setarea obiectivelor.

Produsul este valabil în cinci culori, și va avea un preț cuprins între 130$ și 170$.

Razer Nabu

armbands-nabu-1

La CES 2014, Vivofit nu a fost singurul dispozitiv anunțat din categoria fitness, Razer și-a prezentat un produs propriu care este un produs hibrid de bandă fitness/smartwatch numit Nabu. Firma ne-a șocat de mai multe ori cu tabletele „overpowered”, laptopurile gaming și tastaturile cu interfață OLED, și din cauza asta nu ne-am imaginat că compania va aborda și piața dispozitivelor fitness.

nabu-mobile

La prezentare, CEO-ul firmei a subliniat faptul că dispozitivul nu este un smartwatch, și nici fitness band, ci este un produs ce ei numesc „smartband”. Dispozitivul este o combinație ciudată dintre cele două categorii, deoarece este capabil să monitorizeze datele bio-, în timp ce are și capacitatea de a afișa notificații precum sms-uri, e-mail-uri etc. Banda dispune de două ecrane, unul de 32 pixel-pătrat pentru notificații, și unul mai mare de 128×32, care poate afișa mesaje. Dispozitivul poate urmări locația utilizatorului, altitudinea, poate număra pașii făcuți, precum și tiparul somnului, totul funcționabil chiar din cutie.

Produsul are suport pentru iOS și Android, iar prețul va fi 50$.

 

Sony Core

Sony Core este un alt produs dezvelit la CES 2014, care nu este chiar un dispozitiv portabil ci mai degrabă un senzor. Core este un produs mic, cu o grosime de câțiva milimetrii, care este proiectat pentru a fi diferit de smartwatch-urile de pe piață. Este de fapt un senzor care vă urmărește activitatea – însă fără ecran. Dispozitivul vă înregistrează mai degrabă preferințele dvs. (muzică, fotografii, și rețele sociale) în loc de monitorizarea sănătății. Este ca și un jurnal electronic, automat – aplicația LifeLogger va fi lansat împreună cu dispozitiv. Dispozitivul se va conecta cu smartphone-ul dvs. prin Bluetooth, iar bateria vă va ține în jur de 5 zile. Dispozitivul se încarcă prin portul microUSB, iar produsul este rezistent la apă. Detaliile privind prețul, încă nu au fost anunțate.

Sursa: Gizmondo, Razer, Engadget

About the author