Google – Iniţiative în educaţie

google-play-education-tab-lead2

Google a lansat oficial extensia Google Play pentru Educaţie. Acest proiect este menit să introducă tehnologia în şcoli cu scopul de a facilita educaţia copiilor şi a introduce aceste aplicaţii în învăţământul claselor primare şi secundare. Această extensie cuprinde jocuri, filme interactive şi multe altele cu conţinut educaţional în tablete special concepute pentru copii şi profesori.

Aplicaţiile se pot comanda de către profesori şi transmise instant pe dispozitivele copiilor cu ajutorul cătorva click-uri.

Peste 30 de milioane de elevi, studenţi şi profesori utilizează deja Google Play for Education în numeroase şcoli şi sunt foarte recunoscătoare oportunităţi de a folosi tablete cu  această aplicaţie.

Tabletele funcţionează cu sistem de operare Android şi direcţiile şcolare au posibilitatea de a comanda un număr mare de produse, cu metode variate de plată uşor de administrat, şi care le vor sta la dispoziţie  în doar căteva ore.

Motoare puternicie de căutare numite Curriculum-based discovery, le permit profesorilor găsirea uşoară a filmelor, jocurilor, şi a multor altor aplicaţii cu conţinut educaţional.

După ce educatorii au selectat aplicaţia dorită o pot trimite pe dispozitivele studenţilor, din clasă, grup, întreaga şcoală sau chiar într-un întreg district.

Mai mult de atât, oricine poate participa la dezvoltarea acestor aplicaţii educative, cu condiţia îndeplinirii anumitor criterii. Vezi link-ul Android Developer.

Sperăm că aceste iniţiative vor fi abordate de cât mai mulţi profesori şi elevi, introduse în cât mai multe şcoli posibile și vor atinge scopul dorit de a îmbunătăţi şi moderniza metodele de predare şi învăţare.

Sursa: Engadget

About the author