Google si lumea automobilelor

Câteva producători de automobile au decis să integreze Google Maps și Places în sistemele de navigare folosite în mașinile lor pentru îmbunătățirea acestora. Cele două companii care au făcut declarații oficiale despre acest pas sunt Kia și Hyundai.

Google MapsCompania coreeană, Kia, a decis să-și dezvolte propriul său sistem, UVO eServices, cu cele două produse de la Google. Cu acest nou serviciu, deținătorii mașinilor care au integrat acest software, vor putea cere informații de navigare de pe telefonul sau calculatorul lor, vor fi anunțați unde este cel mai apropiată reprezentanță auto în caz de nevoie. etc. Totodată acest nou sistem va avea trăsături hands-free și sistem de recunoaștere a vocii mult mai bune. Primul model lansat cu aceste trăsături este Sorento CUV care va debuta în primul sfert a acestui an.

Producătorul de automobile Hyundai a decis să integreze sistemul de navigare de la Google în propria sa platformă, numită Blue Link. Aceasta este o aplicație a mașinii care ajută la navigare și se pot conecta telefoane la el. Cea mai importantă funcție care va apărea datorită acestei colaborări este căutare cu comenzi vocale, Aceste funcții deocamdată vor fi puse în practică doar la mașinile produse pentru Statele Unite.

În ultimul an cei de la Google au pus foarte multă muncă în aplicațiile lor de navigare și încă continuă. O altă acțiune în care s-a implicat, este crearea unui sistem care oferă posibilitatea unei mașini să se conducă singură. Conform zvonurilor, acesată tehnologie este atât de avansată încât peste 3, maximum 5 ani va ”debuta” pe străzi, în traficul normal de zi cu zi.

Sursa: Smartdroid

About the author