Hibride dual OS – Android si Windows

Android-to-windows-transition

Microsoft a investit multă vreme și răbdare în dezvoltarea noului Windows 8, astfel devenind un sistem operațional de calitate, atât pentru tablete cât și pentru notebook-uri fără touch-screen. Există câteva companii, care sunt de părerea că totuși asta nu e de ajuns. Fie că sunt de părerea, că Windows 8 nu este destul de eficient în mediul touch-screen, sau sunt pur și simplu de părerea că îi lipsește un „application store” robust, companiile au apelat la un OS, despre care cred că ar fi salvatorul – Android.

Samsung a anunțat lansarea unui dispozitiv „hibrid”, unul din primele exemplare de acest tip, numit ATIV Q. Tableta de 13 inch, a fost prezentat ca un dispozitiv ce rulează Windows 8.1, dar de asemenea capabil să ruleze și cel mai nou Android. Adevărul este, că de fapt tableta nu rula Android în mod nativ, ci mai degrabă într-un mediu virtual.

Samsung_Ativ_Q_review_01-580-90

Samsung ATIV Q era echipat cu hardware de calitate, cu un CPU Intel Haswell, display cu rezoluție de 3200 x 1800, cu o densitate a pixelilor de 275 pixeli per inch (în comparație, Apple Macbook Pro cu Retina display are 227 ppi). Unitatea avea inclus și un stylus, pentru notițe.

La momentul anunțării tabletei (evenimentul Samsung 2013), firma a prezentat dispozitivul ca o modalitate de a avea producivitatea Windows-ului, în timp ce vă bucurați de aplicațiile și jocurile voastre preferate de pe Android. În timp ce Windows Store și-a continuat dezvoltarea, Samsung a anunțat că produsul va fi „amânat indefinitiv”. Deși este o abordare interesatnă, am crezut că va fi uitată până acum, dar nu a fost.

Conform înregistrărilor de la Federal Communication Commission, ASUS a înaintat trei dispozitive pentru testări – M82T, L82T si modelul R82T, despre care se spune că rulează atât Windows 8.1 cât și Android (nu se știe ce versiune). ASUS și-a listat produsele la FCC ca și „tablete dual OS”.

Putem vorbi și de specificații, însă nu sunt prea multe informații. Cele 3 modele de ASUS machines, vor exista în 2 variante de memorie, 32 GB și 64 GB, ambele modele dotate cu baterii de 3910 mAh. În afară de aceste informații, ASUS nu a eliberat alte detalii, deci va trebui să mai așteptăm.

Totuși, ce ar însemna combinarea celor 2 OS-uri? Răspunsul este simplu (părerea personală a autorului) – o dezvoltare mai lentă a Windows Store-ului. Microsoft dorește ca Windows Store să se dezvolte cât mai repede, pentru a-i prinde din urmă pe OS-urile „mari”. Combinarea celor 2 OS-uri (Windows – Android) ar încetini dezvoltarea pieței Windows, deoarece ar fi mai ușor de descărcat aplicația dorită de pe Android, decât să așteptăm apariția acestuia pe Windows.

Voi ce credeți – Combinarea celor 2 OS-uri ar dăuna ecosistemului aplicațiilor?

Sursa: WPcentral.com si acest articol contine părerea noastră despre acest sistem dual OS nu o generalizare a pieței.

About the author