Huawei Ascend P2 va fi disponibil la un pret de 399 euro

Sursa foto: CNET

Nu de mult s-a încheiat evenimentul de prezentare Huawei, unde compania a prezentat flagship-ul companiei Ascend P2. Are un design similar cu Ascend P1, numai că P2 are margini mai subțiri în jurul ecranului, pot să spun că este un telefon aproape edge-to-edge.

Compania, în ceea ce privește ecranul telefonului inteligent, a optat la o variantă de 720p, au și explicat din ce cauză au ales acest ecran: ”Ochii tăi nu pot să identifice o rezoluție mai mare decât aceasta.” Trebuie să afirm că au dreptate, de ce să investească în ceva ce nu poate să ofere o experiență mai plăcută, mai bună.

Huawei Ascend P2 este un telefon construit și dezvoltat din elemente, materiale de înaltă calitate, avănd un design simplu dar totuși plăcut și dispune de specificații performante.

P2 a primit un ecran HD IPS de 4.7” capabil de o rezoluție 1280 x 720 pixeli și de un raport de 321ppi. Ecranul HD este protejat de un strat Corning Gorilla Glass 2 care se rotunjește la margini pentru a crea un ”Infinity Pool” (Piscină Infinită), așa numește Huawei această tehnică. Senzitivitatea ecranului tactil capacitiv a fost dezvoltat cu o tehnologie asemănătoare ca la Lumia 920, ca utilizatorul să aibă posibilitatea folosirea acestuia și cu mănuși. Dar totuși au dezvoltat această tehnologie doarece P2 este un telefon subțire (8.4mm) și ușor față de 920.

Dispozitivul dispune de o cameră foto dorsală de 13MP capabil de înregistrări video de până la 1080p și este prezent tehnologia HDR atât la imagini cât și la video-uri. Pentru a ușura fotografierea are un buton dedicat pentru camera foto.

La opțiunea de conectivitate Ascend P2 conține 3G cu HSPA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS și NFC. Telefonul are cel mai rapid suport LTE care a fost aplicat pâna acum într-un smartphone – 150Mbps. Această caracteristică ultra rapidă va funcționa numai sub rețea Orange France.

Sub capota Huawei Ascend P2 găsim un procesor quad core de 1.5GHz și o memorie de 1GB RAM. În ceea ce privește spațiul de stocare dispune de 16GB memorie și are un minus din cauza absenței slotului pentru microSD. Terminalul chinez va rula sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean asociat cu interfața companiei  Emotion UI v1.5.

Telefonul mobil inteligent este echipat cu un acumulator de 2420mAh și pentru o autonomie mai îndelungată sunt responsabili cele două tehnologii a companiei Quick Power Control (QPC) și Automated Discontinuous Reception (ADRX).

Huawei Ascend P2 va fi lansat mondial în al doilea trimestru al acestui an și va avea un preț de pronire de 399 euro.

Sursa: GSM Arena

About the author