iRing, inca un inel inteligent?

Anul acesta la CES ne-au fost introduse o serie de dispozitive remarcabile, fiecare satisfăcând nevoile unui segment de clienți. Printre produsele anunțate, vom găsi și noul accesoriu de la IK Multimedia numit iRing, care a fost proiectat pentru a aspira DJ-i care și-ar dori să controleze muzica de pe iOS prin gesturi cu un strop de showmanship.

iring

Atâta timp cât utilizatorul poartă accesoriul iRing, dispozitivul (iDevice) va recepta gesturile prin camera frontală, iar aplicația dedicată sistemului, va traduce gesturile în comenzi ce software-ul de muzică poate înțelege. Conform companiei (aceeași firmă care a lansat mai multe accesorii de muzică pentru iOS), iRing este capabil să controleze chiar și aplicațiile complexe, nu numai cele de bază – conceput pentru cei care își mixează propriile melodii. De asemenea, vine cu câteva aplicații proprii de editare audio, care pot fi folosite pentru a adăuga efecte, și de a crea bucle (loops) non-stop. Cei care preferă să-și fluture mâinile în aer, în loc să pipăie ecranul, își pot cumpăra un iRing de la oricare retailer de muzică și accesorii electronice cu 25$.

La prezentarea CES, compania ne-a prezentat accesoriul împreună cu aplicațiile aferente, unul din aplicații fiind iRing Music Maker, iar celălat fiind Fx Controller. Accesoriul în sine, este alcătuită din 2 inele de plastic, peste care sunt aplicate 3 puncte negre. Punctele sunt așezate în linie pe o parte, iar pe partea cealaltă alcătuind un model triunghiular (fiecare având o funcție presetată în aplicație). Camera unui dispozitiv iOS, va recunoaște așezarea punctelor, și va controla funcția aferentă gestului. Apropiați-vă mâna de dispozitiv, sau îndepărtați-l pentru a selecta efectele dorite, sau folosiți cealaltă parte a inelului pentru a seta intensitatea efectului. Inelul funcționează așa cum ar trebui, dar nu considerăm că este un accesoriu foarte util – cu excepția cazului, în care sunteți un Dj interesat doar de showmanship.

Sursa: IK Multimadia via Engadget

About the author