Jolla Phone cu sistem de operare Sailfish

Primul telefon inteligent Jolla se lansează pe 27 Noiembrie în Finlanda, ţara de origine a companiei Nokia. De data aceasta însă nu Nokia este cea care vrea să cucerească lumea, ci compania Jolla. Compania a fost formată în 2011 de foşti angajaţi ai companiei Nokia. În 2012 compania Jolla a declarat că doreşte să se extindă pe piaţa smartphone-urilor bazate pe sistem de operare Linux și pe 27 noiembrie dorința companiei va deveni realitate cu lansarea primului său smartphone, Jolla Phone.

Jolla Phone_1

Dispozitivul finlandez va sosi cu sistemul de operare Sailfish, care se bazează pe MeeGo OS, un sistem de operare open-source, găsit în multe dispozitive pe care le folosim în casă. Jolla Phone este echipat cu un ecran de 4,5 inch și dispune de spațiu de stocare de 16GB, toate acestea îmbinate într-un design elegant care nu conţine niciun buton în faţă. Debutează în numeroase varietăţi de culori de la roşu cărămiziu, alb, turcoaz, galben, albastru închis, până la mov şi negru.

Jolla Phone_2

Cei interesaţi de dispozitiv cu siguranţă nu vor fi dezamăgiţi deoarece compania a semnat un contract cu Nokia pentru a folosi aplicaţia Nokia’s Here pe sistemul de operare Sailfish. Nu va fi problemă nici găsirea de software fiindcă Jolla a decis să includă şi magazinul de aplicaţii Android, de la Yandex care va acorda acces clienţilor la 85,000 aplicaţii inclusiv Skype şi Twitter.

Deocamdată nu se ştie când va apărea smartphone-ul şi pe alte pieţe, dar după data de 27 cu singuranţă vor fi accesibile în magazinele operatorilor de telefonie, DNA. Din căte ştim, telefonul va fi accesibil cu şi fără contract şi cel mai important este faptul că nu este blocat în reţea. Aşteptăm cu mare nerăbdare debutul acestei companii pe piaţa smartphone-urilor şi vom urmări cu siguranţă evoluţia ei.

Jolla Phone_3

Sursa: Engadget

About the author