Lava Xolo X1000, cel mai rapid smartphone din lume a fost lansat

Înainte de marele eveniment Samsung, unde va sosi noul flagship a companiei coreene, Samsung Galaxy S IV, producătorul de telefonie mobilă din India, numit Lava a lansat un nou smartphone cu un propulsor Intel Atom tactat la 2GHz.

Este un telefon inteligent foarte rapid, mulțumit procesorului Intel Atom Z2480 cu tehnologia Hyper Threading capabil de o frecvență de 2GHz asociat de 1GB RAM memorie și de o unitate grafică performantă PowerVR SGX540 cu o frecvență de 400MHz.

Pentru a oferi o experiență cât mai bună în timpul utilizării a primit un ecran HD TFT LCD de 4.7” cu o rezoluție de 1280 x 720 pixeli având o densitate de 312ppi. Pe ecranul edge-to-edge culorile sunt ascuțite și crocante și îți oferă o experiență senzațională și totul numai la un preț de vis de 19999 Rs. (283 euro).

Lava Xolo X1000 dispune de două camere foto, una dorsală având un senzor de imagine de 8MP asociat de un bliț LED, iar una frontală de 1.3MP. Camera din spate este capabil de înregistrări video Full HD. Terminalul a primit un spațiu de stocare de 8GB ajutat de un suport pentru microSD de până la 32GB.

Sursa de energie pentru acest dispozitiv este asigurat de un acumulator de 1900mAh, care mi se pare mic, dar compania a afirmat că are o autonomie de lungă durată mulțumit procesorului Intel cu un consum de energie foarte redus.

Smartphone-ul Intel-powered va fi lansat pe piață pe data de 21 Martie și sosește cu sistemul de operare Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, dar compania spune că va lansa o actualizare Jelly Bean OTA în luna Aprilie.

Sursa: Flikpart

About the author