LG Nexus 5, un nou supertelefon de la Google

Nexus5_tilted

Cu toții ne-am așteptat, plin de emoții, lansarea noului telefon Nexus de la Google. Timpul a sosit și pe data de 31 Octombrie noul membru al familiei Nexus a fost dezvăluit, și deja la 1 Noiembrie și-a făcut apariția pe Google Play Store SUA cu un preț extrem de mic (349 dolari versiunea de 16GB și 399 dolari versiunea de 32GB), dacă luăm în considerare specificațiile smartphone-ului.

Să vedem ce a pus pe masă gigantul motor de căutare, Google, la acest preț foarte accesibil. Deja ne-am obișnuit cu faptul, că dacă este vorba despre un model flagship este inevitabil display-ul uriaș cu o rezoluție mare. Google să nu rămână în urmă de rivalii săi, a dotat Nexus 5 cu un ecran True HD IPS+ de 5”, mai precis 4.95” care este capabil de o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli și de o densitate de 445 ppi. Aceste specificații nu sunt noutăți în lumea telefoanelor inteligente. Interesant în noul Nexus este propulsorul Qualcomm Snapdragon 800 cu un procesor Krait quad core capabil de frecvența 2.3GHz fiind ajutat de memoria 2GB și de acceleratorul grafic Adreno 330 . Impresionat specificația acestui telefon, cu care intră în luptă cu cele mai performante telefoane ale prezentului, HTC One și Samsung Galaxy S4.

Un lucru foarte important pe care trebuie să menționăm, este faptul că, LG Nexus 5 fiind primul smartphone care rulează cel mai nou sistem de operare a companiei Google, Android 4.4 KitKat. Despre acest nou sistem de operare puteți găsi o recenzie mai dezvoltată pe site, dar ceea ce trebuie știut este că Android KitKat a fost dezvoltat ca să ruleze și pe telefoane inteligente cu specificații mult mai scăzute.

Telefonul este protejat de o carcasă din plastic, iar ecranul cu cel mai nou Corning Gorilla Glass 3. Nexus 5 este echipat cu o cameră principală de 8 megapixeli, ajutat de un blitz LED. Camera frontală este capabil de o rezoluție de 1.3 megapixeli.

Singurul punct minus până acum al acestui telefon este lipsa slotului de microSD, dar avem a veste bună, Google de această dată ne oferă o spațiu de stocare de 16GB, precum și una de 32GB. În ceea ce privește autonomia bateriei, avem la dispoziție un timp de așteptare până la 300 de ore și 17 ore pentru convorbiri, mulțumită bateriei de 2300 mAh. Din flagship-ul companiei Google nu lipsește nici modemul LTE, care este un avantaj mare pentru cei care doresc o viteză imensă de navigare pe internet.

Pentru bucuria multora pe data de 2 Noiembrie a sosit și în România, spre deosebire de modelul ulterior, Nexus 4, care a sosit foarte târziu pe piața română. Prețul nu este atât de atrăgător ca pe Google Play Store USA, dar este mult mai rezonabil comparat cu prețul de pornire al modelului vechi.

Accesând link-ul următor puteți achiziționa acest super telefon (versiunea de 16GB) fără sau cu contract (Vodafone): LG Nexus 5 Black de 16GB

Galerie

Sursa foto și video: Google

About the author