Motorola Ara aproape gata?

Într-un interviu pe Google Hangouts, CEO a firmei Motorola, Dennis Woodside ne-a vorbit despre inițiativa misterioasă, cunoscut și sub numele de Project Ara. Deși Woodside nu ne-a dezvăluit detalii noi, ne-a dat ceva teme de reflecție, chiar și câteva indicii, care ar sugera că proiectul este aproape de finalizare.

Motorola Ara

CEO – „Există un proiect denumit [Project Ara] și este foarte aproape de termen. Ideea este că avem un schelet, care ține împreună un set de componente, ce se glisează la locul lor, fără alte asamblări. Dacă obținem ca interfețele și protocoalele să permită comunicarea directă între emițător și CPU, atunci ideea ar fi posibilă.”

Cel mai mare obstacol cu care se confruntă proiectul, este că nu există un limbaj universal, prin care componentele să comunice unul cu altul. În schimb, majoritatea componentelor sunt specializate pe design-ul unui dispozitiv anume. În cazul în care Motorola reușește să dezvolte o platformă deschisă pentru componente modulare – similiar cu sistemul Google open source (Android), compania va elimina un obstacol imens, din drumul său spre lansarea proiectului Ara.

Spre sfârșitul interviului, Woodside ne-a oferit încă un indiciu, care ne sugerează că Proiectul Ara va fi vândut prin Moto Maker, după lansarea acestuia.

„Moto Maker a fost începutul unei povești interesante și de termen lung, prin care consumatorii pot fi implicați în crearea telefonului ideal pentru fiecare individ. Ara reprezintă mult mai mult de atât, dar puteți vedea cum aceste lucruri se leagă între ele. În timp ce vom introduce mai multe materiale în Moto Maker, vom aborda personalizarea telefoanelor și mai serios, nu numai aspectul acestora va fi deschis pentru modificare ci și funcționalitatea acestora – și aici vom găsi punctul de convergență celor 2 sisteme”.

Încă nu știm când va fi lansat proiectul Ara, și se pare că nici Motorola nu știe, însă Woodside pare destul de optimist. Între timp, compania are mai multe proiecte concomitent, inclusiv mai multe opțiuni de personalizare pentru Moto X, smartphone-uri noi, poate chiar și un smartwatch.

Sursa: Technobuffalo, Technobuffalo 2

 

About the author