Noi informatii despre Google Glass

Nu de mult Google a organizat un eveniment unde invitații au avut posibilitatea de a încerca viitorul Project Glass. Din păcate cei aflați la eveniment au fost nevoiți să semneze un acord foarte strict, care a menționat că nimeni nu poate să vorbească sau să partajeze orice despre acest eveniment. Compania însă a făcut un mic raport despre acest eveniment. Fiecare invitat (dezvoltatori, angajați Google) a primit o pereche de ochelari penrtu a încerca acest dispozitiv. Evenimentul a avut loc la San Fransisco și New York, iar la sfârșitul evenimentului, numit Glass Foundry unii dezvoltatori foarte norocoși au primit o pereche de Project Glass.

Câteva imagini despre evenimentul Glass Foundry:

Google a pornit un joc interesant, dar din păcate numai pentru americani, jocul se numește ”If I had Glass” și este valabil pe Twitter și Google+. Ideea jocului este că fiecare participant scrie un mic text în care povestește o experiență imaginară cu Google Glass. Participantul care reușește să descrie cea mai creativă și bună experiență câștigă o pereche de ochelari.

În legătură cu acest concurs este totul ok, dar New York Times pune întrebarea dacă mulțimea dorește acest Google Glass. Când lansezi un produs total nou, pentru a atrage atenția oamenilor trebuie să faci un design bun și elegant. Google știe foarte bine asta și conform unor zvonuri negociază cu compania Warby Parker (companie vânzător de ochelari) pentru un design mult mai bun pentru viitorul său proiect. Această știre încă nu a fost întărită nici de Google și nici de Warby Parker.

Informații care sunt credibile vin de la USPA (United States Patent Aplication), prin niște diagrame care conțin noile caracteristici al următorului dispozitiv Google Glass. Pe aceste diagrame sunt listate multe noutăți, ca conectivitatea LTE, Wi-Fi și Bluetooth, un slot de rezervă pentru baterii AA și AAA în caz dacă ai nevoie de o extra energie. Unele caracteristici includ chiar și un touch input de-a lungul cadrului de ochelari, memorii, baterii și configurații de stocare diferite.

Alte posibile caracteristici sunt:

  • Giroscop și accelerometru
  • Scanare laser penrtu Retina
  • Ecran LED semi-transparent
  • Distribuție internă echilibrată pentru ”distribuția greutății predeterminată”

Sunt multe caracteristici interesante care sunt enumerate pe listă, dar întrebarea este ce vor veni la viață la noul Google Glass care este așteptat anul viitor.

Dar să ne întoarcem la recentul nostru dispozitiv care va fi lansat oficial de către Google, la MWC (25 – 28 Februarie) și va avea un preț de pornire de 1500 dolari. Să rămâi cu noi că ne vom întoarce cu noile informații și detalii despre Google Glass.

Google a pregătit un mic filmuleț, cum arată lumea prin ochelarii Google:

Sursa foto: Project Glass (Google+)

Sursa: Android Community, 9TO5GOOGLE

About the author