Nokia cu Android, mit sau realitate?

S-a tot vorbit despre un dispozitiv nou de la Nokia, adică Nokia X, cunoscut și sub denumirea de Normandy. Cele mai recente informații privind dispozitivul (primul smartphone Android – de la Nokia), provin iar de la cunoscutul @evleaks, care ne-a oferit chiar și specificațiile cheie ale smartphone-ului.

Nokia Normandy Leak

În primul rând, telefonul va fi propulsat de un procesor Snapdragon de 1 GHz. Nu se cunoaște exact modelul procesorului, însă analizând rapoartele anterioare, acestea ne arată un Snapdragon 200 8225Q, deși, acesta este un quad-core. Telefonul va veni echipat de asemenea, cu 512 RAM (destul de puțin) și 4GB de memorie – stocare.

În continuare, specificațiile includ un display de 4 inch, WVGA cu rezoluția de 800×480 pixeli, cameră principală de 5 megapixeli, suport pentru dual-SIM și o baterie de 1500 mAh. Smartphone-ul va rula Anroid 4.4 KitKat, și dacă ați avut vreodată îndoieli privind calitățile dispozitivului, vă asigurăm că va fi un smartphone low-end.

Potrivit noilor zvonuri de la @evleaks, numele telefonului a fost schimbat de la Normandy la Nokia X, și așa apare și pe benchmark-ul de mai jos. Potrivit datelor afișate, Nokia X cu codul de model RM-980, a obținut scorul de 1885.88 pe benchmark-ul bazat pe browser-ul Chrome.

Zvonurile susțin de asemenea, că Nokia X nu va fi un dispozitiv certificat de către Google, ceea ce înseamnă că un va avea suport pentru Google Services, inclusiv Play Store. În schimb, Nokia va avea un market propriu, exact cum are și Amazon, pe dispozitivele Kindle Fire, cu posibilitatea de a instala și aplicații de la alți dezvoltatori (third party). Neavând support pentru Play Store (Google Services), probabil va însemna că aplicațiile destinate pentru Android nu vor fi compatibile cu OS-ul dispozitivului – ceea ce ar fi un mare dezavantaj, ținând cont de mărimea Play Store-ului.

NormadyVietnam

Se presupune că telefonul va fi disponibil în șase culori, însă nu avem informații privind prețul acestuia. Se pare că, cu fiecare „leak” apărut, șansele ca dispozitivul să se materializeze, sunt în creștere. Suntem curioși să vedem cum se va descurcă în fața competiției.

Sursa: GSMArena, @evleaks

About the author