Nokia intra in lumea tabletelor

Conform unui articol publicat pe site-ul The Verge Nokia ia în țintă și lumea tabletelor cu dispozitivul dotat cu un sistem de operare Windows RT, care va fi lansat la începutul anului 2013. Tableta va include port HDMI și USB, un ecran de 10.1” similar cu ecranul tabletei Microsoft Surface RT și o conectivitate celulară.

Sursă imagine: ubergizmo.com

Nokia pune un accent mare pe o husă pentru tabletele sale dotat cu o sursă de energie. Această husă va acoperi tableta ca o copertă pentru cărți. Vei avea posibilitatea de a transforma husa într-o tastatură sau într-un kickstand pentru tabletă. Nokia a încorporat un acumulator în husă care poate fi folosit ca sursă de energie atunci când tableta ta va ajunge la o energie scăzută. Acumulatorul tabletei va avea o durată de 10 ore, și va avea o funcție de încărcare rapidă care are trăsătura de a mări capacitatea bateriei până la 50% într-o perioadă scurtă de timp.

După niște surse neoficiale compania finlandeză are planuri de a lansa un număr mic de tablete cu Windows 8. Prima tabletă a lui Nokia va rula pe un chip ARM împreuna cu noul sistem de operare Windows RT lansat de Microsoft. Rapoartele recente sugerează că Nokia va dezvălui tabletele în februarie la MWC (congresul mondial al telefoniei mobile).

Sursa: The Verge

About the author