Nvidia intra in lumea telefoanelor inteligente cu Phoenix

Marele producător de componente pentru telefoane mobile, tablete și calculatoare personale a decis să intră în lumea smartphone-urilor pentru a ușura munca partenerilor. Primul telefon a companiei Nvidia va lovi piața sub numele Phoenix și cu acest dispozitiv va fi prezentat noul cip Tegra 4i (format din 5 procesoare – 4+1). Acest cip nu a fost dezvoltat pentru performanță ci pentru o integrare mai bună și ușoară, care va folosi procesoare Cortex A9 remodelat (capabil de o frecvență de 2.3GHz) în loc de procesoare Cortex A15 aplicate la cipul Tegra 4. Cipul 4i are o dimensiune  mai mică decât performantul Tegra 4, pe care compania a dezvoltat special pentru telefoane mobile inteligente. Încă un lucru foarte interesant la aceste cipuri 4i, pe platformă este direct integrat un modem i500 LTE, prin care suprafața pe care ocupă cipul și modemul 4G a scăzut la jumătate.

Telefonul inteligent Phoenix va fi primul telefon care va dispune de un astfel de cip. Acest telefon pe lângă acest cip va fi echipat cu un ecran Full HD de 5” capabil de o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli și de o cameră foto HDR cu un obiectiv de 13MP.

Design-ul dispozitivului este unul foarte simplu, dar totuși este elegant. Despre lansarea oficială telefonului inteligent Phoenix încă nu avem informații, dar dacă apar ceva detalii despre acest terminal noi vom veni cu noutățile.

Sursa: Engadget

About the author