Pebble Steel a fost prezentat la CES 2014

Smartwatch-ul Pebble a primit multe laude pentru funcționalitate, însă aspectul mai are loc pentru îmbunătățiri – imaginați-vă unul din oțel inoxidabil, cu ecran Gorilla glass și curea metalică… Se pare că nu trebuie să ne bazăm numai pe imaginație, deoarece un model similar va fi lansat peste o lună. Noul model al popularului Pebble a fost prezentat la CES, acesta având un design mai retro și rafinat, fabricat din materiale de calitate, în loc de plastic – ca la modelul mai vechi.

Prezentarea de la CES (săriți peste primele minute 5-10, ca sa ajungeți la partea interesantă) :


Noul Pebble metalic va veni în două culori – metal lustruit și negru mat. De asemenea, fiecare ceas va veni cu două curele, unul din metal de culoarea ceasului, și unul din piele. Deși nu este cel mai frumos ceas din lume, s-ar putea să fie cel mai arătos dintre smartwatch-uri.

Pebble Steel va păstra funcționalitatea modelului original, inclusiv și rezistența la apă. Hardware-ul intern a rămas în mare parte la fel, atât ecranul, cât și bateria este identică cu modelul vechi. Singura schimbare a hardware-ului este memoria dublată, de la 4MB la 8MB. Compania dorește ca produsele să aibă o platformă cu design identic, pentru a evita fragmentarea hardware-ului, și pentru a oferi un obiectiv consistent pentru dezvoltatori. Astfel, firma va lansa App Store-ul Pebble, împreună cu modelul Steel. De asemenea, firma va lansa și versiunea 2.0 a software-ului, care a îmbunătățit considerabil performanțele dispozitivului.

Deoarece funcționalitatea ceasului a fost mult lăudată, firma a decis să schimbe doar aspectul dispozitivului. Diferența de mărime între cele două Pebble-uri este imediat observabilă, Steel fiind semnificativ mai mic, chiar dacă ecranul este identic cu cel al modelului mai vechi. Pe mână se simte exact ca și orice ceas din oțel – lucru rar întâlnit la smartwatch-uri, acestea fiind „faimose” pentru voluminozitatea lor.

Pebble Steel negru mat

Noul Pebble nu va înlocui modelul cel vechi, acesta va fi valabil în continuare cu prețul de 150$. Versiunea din oțel inoxidabil, va fi o ediție de lux pentru cei „exigenți”, și va costa 250$.

Pebble SmartWatch

Sursa: Site Official Pebble, Engadget

 

About the author