Phablet Lenovo K900 propulsionat de un procesor Intel dual core

În Ianuarie la CES, compania chineză Lenovo a prezentat un telefon inteligent high-end cu un ecran uriaș. Atunci nu am avut ocazia să vedem din apropiere pe acest dispozitiv, dar acum la MWC a fost lăsat la mâna publicului.

Lenovo K900 a primit un ecran Full HD IPS LCD de 5.5” cu o rezoluție de 1080p și cu o densitate de 400ppi care oferă o calitate nemaipomenită, dar ca și marele Galaxy Note II nu este un smartphone la îndemână și ușor de purtat în buzunare. Este un dispozitiv prea mare, dar design-ul este foarte atractiv, având o carcasă pătrată alcătuită din materiale de calitate (metal și policarbonat) cu o grosime de numai 6.6mm.

În interiorul telefonului inteligent găsim un procesor Intel ultra rapid de ultima generație, alcătuit din două nuclee capabile de o frecvență de 1.8GHz. Procesorul Intel Clovertail+ oferă suficientă putere pentru ca software-ul și aplicațiile să ruleze fără probleme și cu rapiditate. Pe spatele phablet-ului Lenovo găsim o cameră foto Sony Exmor R care dispune de un senzor de 13MP cu o diafragmă de f/1.8.

Partea de hardware al terminalului este foarte impresionant, dar dacă ne uităm la software-ul telefonului lasă de dorit. Este o veste bună că rulează cel mai nou sistem de operare Google, Android 4.2 Jelly Bean însă interfața de utilizare dezvoltat de Lenovo este foarte dezamăgitor. Trucurile vizuale, cum ar fi un sertar cu rotație cilindrică ale aplicațiilor, precum și elegantul minimalism al Androidului de stoc a fost înlocuit cu butoane de desene animate și o lipsă de coeziune vizuală de ansamblu.

Lenovo este un nou venit în lumea telefoanelor mobile inteligente și la fel ca mulți începători, a pus un accent mult mai mare pe performanța dispozitivului decât pe calitatea software-ului. Sperăm că următoarele telefoane vor fi dezvoltate cu mai multă atenție în ceea ce privește design-ul interfeței de utilizare. Phablet-ul Lenovo K900 va fi disponibil în China din luna Aprilie al acestui an.

Sursa foto și informații: GSM Arena

About the author