Philips întră în lumea tabletelor cu Amio

philips-logo_490_310

Philips, compania renumită pentru televizoare și alte tipuri de produse de divertisment, își încearcă norocul într-un domeniu nou, lumea tabletelor cu dispozitivul numit Amio.

Tableta rulează sistemul de operare Android, însă ca și hardware nu este cu nimic special, poate chiar și un pic demodat, însă ținând cont de prețul ei și marca Philips, pare o afacere bună. Pentru cei 100 Euro, primim o tabletă de 7” cu un display clasic LCD capabil de rezoluția de 1024×600 pixeli similar cu prima generație Asus MemoPad 7”.

Philips Amio

Tableta rulează Android 4.1 Jelly Bean, este propulsionat de un procesor Dual Core de 1.5 GHz, despre care încă nu știm exact ce model va fi, probabil un AMLogic. Partea bună este, că măcar o să aibă cel puțin 1GB RAM, 8 GB spațiu de stocare, slot microSD, port de microUSB și unu de microHDMI. Fiind o tabletă dedicată persoanelor cu budgete reduse, carcasa este din plastic alb/albastru, și are grosimea de 1cm care se datorează si bateriei de 3000 mAh.

Potrivit producătorului, Philips Amio va primi o funcție interesantă, numit FullSound, pe care Philips a dezvoltat pentru a amplifica calitatea sunetului Mp3, prin reprocesarea semnaleor digitale a acestora.

Tableta este binevenită pe piața tabletelor entry level, și credem ca va fi un concurent pe măsura tabletelor romănești entry level, precum Allview, E-Boda etc.

Sursa: Tech2

About the author