Samsung a cumparat 5% din compania Wacom

Cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, Samsung a decis să achiziționeze 5% din compania Wacom. Această companie este cel mai mare producător de stilouri pentru telefoane inteligente mobile și tablete care ocupă o parte foarte mare pe piața mondială, mai exact 85%. Compania a dezvoltat stilourile și pentru Samsung, care acum a decis să cumpere o bucată din această firmă pentru a avea și el câteva cuvinte în ceea ce privește dezvoltarea acestor stilouri.

Samsung a făcut o investiție de 58.9 milioane de dolari și Wacom a declarat că această sumă va fi pusă în aplicare în luna Martie a anului 2014 prin dezvoltarea și fabricarea produselor, iar îmbunătățirea sistemului de aprovizionare pentru produse care vor fi furnizate către Samsung. Compania a vorbit și despre relația lor cu sud-coreeanii, pe care Wacom dorește să extindă în viitor.

Gigantul ”stylus-marker” este o companie care se află într-o creștere rapidă mulțumită vânzărilor din anul 2012, care s-au dublat față de cele din anul 2011.

Câteva cuvinte despre compania Wacom

Este o companie mondială care are sediul în Otone, Saitama Japonia și se ocupă cu producerea tabletelor grafice și accesoriilor pentru acesta. Aceste tablete sunt cunoscute pentru stiloul lor digital sau stylus, care nu are un acumulator și este sensibil la presiune. Această tehnologie a fost patentată de compania japoneză. Chiar dacă produce o varietate largă de tablete grafice, doar trei sunt comercializate pe plan mondial: seria Bamboo, Inkling și Intuos

Bamboo Logo

Conform spuselor producătorilor Bamboo și Inkling sunt utile pentru cei care vor să o folosească acasă, iar Intuos este recomandat pentru artiștii profesioniști.

Aceste tablete grafice pot fi achiziționate și la noi în țară.

Inkling WACOM

WACOM Bamboo FUN Pen

Sursa: Engadget

About the author