Samsung Galaxy IV va fi dezvaluit pe 14 Martie

La marele eveniment din Barcelona, MWC compania coreeană în afară de Note 8.0 nu a prezentat nici un dispozitiv de mare performanță. Cum ne-am obișnuit și în anii precedenți Samsung va prezenta noul flagship în luna Martie la evenimentul Samsung. În acest an, acest eveniment va avea loc în New York pe data de 14 Martie, unde compania va dezveli noul membru a familiei Galaxy, modelul emblematic Samsung Galaxy S IV.

Este prima oară când evenimentul Samsung va fi desfășurat în afara continentului european. În anul 2013 noul flagship a companiei coreeane va fi prezentat la Radio City Music Hall (Manhattan) în orașul New York. Acest mare eveniment va începe la ora 7am (13pm ora României) pe data de 14 Martie.

Deja ne-am obișnuit, compania întodeauna prezintă cele mai noi tehnologii prin seria Galaxy S, tehnologii dezvoltate de către inginerii și dezvoltatorii lui. Anul acesta este o mare dezamăgire pentru fanaticii modelelor Galaxy S deoarece conform zvonurilor, noul procesor Exynos Octa și noul ecran Super AMOLED nu va fi pusă în aplicare în marele S IV. Toată lumea s-a așteptat pentru a vedea un telefon inteligent Samsung ultra performant dotat cu procesorul octa core, dar noul propulsor de mare performanță prezentat la CES 2013 are probleme de încălzire. Problemele care din păcate după afirmația lui Samsung nu vor fi fixate până la lansarea Galaxy S IV și astfel compania a rămas la varianta Qualcomm. Cauza pentru care Samsung a optat la un ecran SoLux în loc de tehnologia lui AMOLED constă în faptul că au apărut niște probleme în producerea ecranelor AMOLED Full HD.

Dar nimeni să nu creadă că citind aceste rânduri foarte dezamăgitoare, vom fi martorii unui smartphone de o calitate mai redusă. Procesorul cu care va fi dotat acest super telefon este un Snapdragon 600 (un procesor quad core de ultima generație a companiei Qualcomm), care va funcționa la o frecvență de 1.9GHz. Este aceeași procesor care este folosit și la HTC One, dar cu o viteză mai mare cu 200MHz. Ecranul SoLx de 4.99” este asemănător cu ecranul LCD3 aplicat la flagship-ul companiei HTC, prezenatat luna trecută. Să ne uităm bine la aceste specificații și să punem la o parte dezamăgirea, deoarece noul Samsung va fi un telefon mobil inteligent cu o preformanță înaltă, ca nici un alt smartphone pe piață.

Pe lângă specificațiile enumerate de mai sus sunt și alte caracteristici care dovedesc faptul că în scurt timp lumea smartphone-urilor va avea un nou rege. Dispozitivul va dispune de 2GB RAM memorie și va avea un spațiu de stocare de 16GB/32GB/64GB. Conform zvonurilor noul rege va avea o dimensiune de 140.1 x 71.8 x 7.7mm și o greutate de 138g, sub care se ascunde un modem LTE, o conexiune Wi-Fi de ultima generație cu o viteză imensă, aproape la fel de rapidă ca rețeaua Gigabit LAN. Pe lângă Wi-Fi 5G compatibil cu IEEE 802.11ac include suport pentru Bluetooth 4.0, NFC și Radio FM.

Galaxy S IV, pentru ca să ai o experiență de lungă durată, va fi echipat cu un acumulator detașabil de 3100mAh și cu o capabilitate de reîncărcare fără fir (wireless). Noul membru a familiei Galaxy S va fi disponibil în culorile negru și alb, care sugerează că va dispune de un design complet nou, nu va fi în nici un fel asemănător cu modelele precedente, însă carcasa va fi construit tot din plastic cu marginile din aluminiu.

Noul Samsung pe bord va avea cel mai nou sistem de operare Android 4.2 și dacă totul se desfășoare conform planurilor va lovi piața telefoanelor inteligente în luna Aprilie.

Cum a fost și în anii precedenți, compania după lansarea noului model S de înaltă performanță, a sosit cu un model mini al flagship-ului. În acest an Galaxy mini S IV este așteptat în luna Mai și după afirmația companiei noul mini S va intra în luptă cu iPhone 5 și 5S. Nu avem multe informații despre mini S IV, dar un lucru este sigur că va fi dotat cu ecran 720p.

Să rămâi cu phablet.ro, deoarece ne întoarcem cu noutăți despre aceste dispozitive.

Sursa: NDTV Gadgets

About the author