Samsung Galaxy S4 a fost prezentat oficial

Evenimentul de prezentare al noului telefon inteligent Samsung a avut loc la New York City în Radio City Music Hall la ora 7pm (1am ora României). Samsung Galaxy S4 a fost prezentat la un spectacol senzațional, toată funcțiile noului smartphone au fost explicate în așa fel încât oricine ar fi înțeles care le ce și cum trebuie folosit.

În sfârșit a sosit telefonul mobil inteligent mult așteptat, despre care au apărut multe zvonuri în ultimile săptămâni în ceea ce privește specificația și software-ul acestui terminal. Sunt sigur că deja ești nerăbdător să afli ce conține Galaxy S4. Prima dată când ridici telefonul în mână ai parte de o senzație plăcută, care este oferit de un design foarte asemănător cu predecesorul Galaxy S3, dar totuși este unic în ceea ce privește prinderea și materialul policarbonat de înaltă calitate care îl înconjoară. Când vine vorba de ecranul Super AMOLED pur și simplu te pierzi în el. Pe acest ecran Full HD de 5” culorile sunt ascuțite și calde, care îți oferă o experiență ca nici un alt smartphone de până acum. Nu-i de mirare, deoarece vorbim despre ecranele Samsung Super AMOLED. Display-ul este capabil de o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli și de o densitate de pixeli de 441ppi. Companie coreeană în dezvoltarea acestui display de înaltă calitate a folosit o tehnologie foarte utilă, ai posibilitatea de a utiliza ecranul tactil senzitiv și cu mănuși.

Sunt sigur că deja ești foarte nerăbdător să afli ce inimă bate în spatele acestui super ecran. Sunt două opțiuni în care își va face apariția Galaxy S4 și acesta depinde de regiunea în care va fi lansată. Prima versiune al terminalului va dispune de noul procesor a companiei, Samsung Exynos 5 care este alcătuit din opt nuclee, mai precis are la dispoziție două grupuri de procesoare quad core, care funcționează separat. Noul Exynos 5 Octo Core are o unitate quad core ultra-performant de tip Cortex A15 și una cu o performanță scăzută, Cortex A9. Chip-ul numit big.Little va fi capabil de o frecvență maximă de 1.6GHz, care în prezent nu va câștiga titlul de cel mai rapid smartphone din lume, dar are o eficiență mult mai ridicată în ceea ce privește calculele, tratarea aplicațiilor și consumul de energie. A doua variantă din GS4 va fi propulsat de procesorul quad core de mare performanță capabil de o frecvență de 1.9GHz (încă nu a fost specificat care Snapdragon va fi aplicat, 600 sau 800). Procesorul va fi asociat cu 2GB RAM pentru a trata aplicațiile și sistemul de operare cu o precizie și eficiență mai mare. Pe bordul receptorului se află cel mai nou sistem de operare Google, Android 4.2.2 Jelly Bean împerecheat cu un TouchWiz mult mai complex și cu niște funcții foarte interesante.

Este foarte impresionant faptul că noul Galaxy cu un ecran mai mare de 5” și cu un acumulator mai puternic de 2600mAh are o dimensiune și greutate mai mică decât predecesorul Galaxy S3. Cu dimensiunile de 136.6 x 69.8 x 7.9mm a devenit cu 0.8mm mai îngust și cu 0.7mm mai subțire și cu greutatea de 130g este mai ușor cu 3g. Noul telefon mobil inteligent Samsung va sosi în două culori, al și negru, dar compania are planuri ca smartphone-ul pe parcursul anului să fie disponibil și în mai multe culori.

Ca rivalul HTC One, și Galaxy S4 îți oferă un suport Wi-Fi 802.11ac în loc de obișnuitul a/b/g/n. Terminalul mai include conectivitatea Bluetooth 4.0+LE și NFC. Pentru fanii MHL (Mobile High-Definition Link) avem o veste bună, noul membru a familiei Galaxy a primit MHL 2.0 și este capabil de a folosi conectorul MHL standard (nu ca GS3 care a necesitat un adaptor MHL Samsung pentru ca să funcționeze în mod corespunzător).

Samsung Galaxy S4 a primit o cameră foto dorsală echipat cu un senzor de imagine 13MP BSI (backside illuminated) cu diafragma de f/2.2 și focalizare automată. Pentru a oferi o calitate mai bună în timpul unui videochat receptorul are o cameră frontală de 2MP. Cel mai interesant lucru care este prezent în software-ul camerei foto este funcțiunea Dual Video Capture care îți face posibilitatea de a înregistra cu ambele camere simultan (cu această funcțiune ne-am mai întâlnit la smartphone-ul LG Optimus G Pro) și funcțiunea Dual Video Call în care poți executa apeluri video și arăta apelantului ceea ce vezi în timpul respectiv. În plus folosirea Drama Shot poți crea diferite imagine animate (GIF) iar cu Shot & Sound poți însoți fotografia cu un sunet de până la nouă secunde.

Noul dispozitiv dispune de diferite caracteristici Smart și îți oferă o experiență mult mai avansată ca vechiul Galaxy. Smart Pause oprește videoul la care te-ai uitat dacă deplasezi privirea în altă parte. Smart Scroll mișcă conținutul ecranului jos sau sus depinde de în ce direcție inclinezi telefonul când te uiți la el. Mulțumită funcției Air View poți folosi degetul tău ca un S Pen și pentru a viziona un email, o imagine, un video sau calendarul nu trebuie să faci altceva decât situând degetul deasupra lucrurilor enumerate. GS4 conține și o opțiune Group Play care conectează fiecare terminal existent în același rețea pentru a partaja melodia în modul surround-sound sau să jucați jocuri între voi.

Prețul telefonului mobil inteligent Samsung Galaxy S4 încă nu a fost specificat, dar compania a afirmat că noul dispozitiv va lovi market-urile globale începând cu sfârșitul lunii Aprilie. La evenimentul Samsung Unpacked cei de la Samsung au confirmat că GS4 va sosi la 327 rețele din 155 țări. Noul dispozitiv va fi disponibil pentru patru mair operatori din Statele Unite, plus Us Cellular și Cricket, în timp ce în Europa va apărea la operatorii Deutsche Telecom, EE, H3G, Orange, Telenor, Telia Sonera, Telefonica și Vodafone (și aceasta este doar o listă scurtă).

Sursa: Engadget, Samsung Mobile Press

About the author