Samsung in februarie 2013 prezinta chipul big.Little cu 8 nuclee (4+4)

Cred că nimeni nu s-a gândit la aşa ceva că chipurile ARM o să oprească la 4 nuclee sau la 5 în cazul procesoarelor Tegra 3. Dacă totuşi atunci aţi făcut o mare greşeală, că Samsung în februarie 2013 la CICS (Conferinţa Internaţională a Circuitelor Semiconductoare) va prezenta unu cu 8 nuclee, mai bine zis doi grupuri de 4 nuclee, primul grup va conţine un procesor quad core Cortex A15 iar celălalt un procesor quad core Cortex A7 într-o configuraţie de „big.Little.”.

Configuraţia „big.Little” combină un procesor cu o performanţă scăzută cu un procesor de înaltă performanţă. Procesorul quad core A7 care rulează pe o frecvenţă de 1.2GHz per nucleu, are o eficienţă energetică mai bună şi va fi folosit pentru sarcinile zilnice care nu necesită o performanţă maximă. Procesorul quad core A15 rulează pe o frecvenţă de 1.8GHz per nucleu, având 2MB L2 cache şi va fi folosit când este nevoie de o performanţă maximă, de exemplu: pentru rularea unui joc, pentru o navigare mai rapidă pe internet iar pentru folosirea conexiunilor de mare viteză, ca LTE.

După surse neoficiale aceste chipuri de mare performanţă cu 8 nuclee vor fi instalate în tablete, ca viitorul Galaxy Note 10.1, care va folosi o adevărată multitasking şi va avvea nevoie de chipuri cu patru nuclee de o performanţă înaltă pentru o calitate şi rulare mai bună.

Sursa: Pulse

About the author