Sistem pentru detectarea catastrofelor

disasterAți auzit de serialul american ”Person of Interest”? Dacă nu, vă explic cum se integrează acest serial în toată povestea cu detectarea catastrofelor. În acest serial, unul dintre personaje a creat un software care detectează o infracțiune înainte ca aceasta să se întâmple. În ficțiune acest sistem folosește informațiile despre fiecare om începând de la statutul financiar, până la starea de sănătate, totodată informații colectate de pe camerele de supraveghere din toată lume.

În realitate a fost creat un software similar de cercetători de la Microsoft și de le Institutul de Tehnologie Technion-Israel, dar în comparație cu varianta fictivă, aceasta se bazează pe titluri de știri din diferite regiuni ale lumii pentru a detecta declanșarea unori boli sau agitații civile care ar rezulta în violență. Cu ocazia multor teste acest software a detectat anumite revolte, declanșări de focare în 70-90% din cazuri.

Să nu credeți că acest sistem va apărea le sediile de poliție ca o măsură de prevenire a crimei, nu este cazul pentru așa ceva deoarece Microsoft nu are planuri să comercializeze acest sistem în viitorul apropiat.

Sursa: BGR

About the author