Sistemul de operare Tizen de la Samsung

Samsung și Docomo (cea mai mare companie de comunicație mobilă din Japonia) într-o colaborare cu Intel lucrează la dezvoltarea noului sistem de operare Tizen. Deși sistemul de operare Tizen a fost prezentat încă în anul 2011 utilizatorii mai au de așteptat până ce au posibilitatea de a încerca acest sistem (cei de la Linux Foundation au avut mari speranțe că Tizen va fi pe piață în mijlocul anului 2012). Primul aspect al acestuia este așteptat la MWC în februarie.

Tizen este un sistem de operare open source și este bazat pe standarde, care vor suporta un număr mare de dispozitive (telefoane mobile, tablete, televizoare și sisteme auto. Conform unui raport oficial telefoanele mobile inteligente Samsung cu Tizen în Japonia vor fi lansate sub Docomo (singurul operator fără iPhone), iar în același timp vor fi lansate și în alte țări.

Indiferent unde vor intra prima dată pe piață aceste dispozitive dotate cu acest sistem de operare, se vor afla pe un teren de luptă foarte dificilă împotriva Android și iOS. Firma de analitică Garnter a raportat că Android deține 72.4% din piața smartphone-urilor, iar iOS are 13% din piață, deci este puțin loc pentru un pește micuț ca să facă un val uriaș.

Sursa: Techcrunch, Phonedog, Techradar

About the author