Smart Tv cu Rasperry PI sau mini PC Android

Mulți ne-am dori, să avem ocazia de a moderniza televizoarele vechi, care și-au pierdut farmecul. Carnivore la DroidBuild a decis să se ocupe personal de “problemă”— a reușit să instaleze o unitate Raspberry Pi (unitate media center), în televizorul lui de 40” Hisense.

raspberry-pi-smart-tv

Acest ‘hack’ înlocuiește difuzorul original cu un sistem Raspbmc care are o mască printată 3D pentru porturi Ethernet și USB, un adaptor infraroșu, și ieșire pentru difuzoare extrene. Deși modificăriile de mai sus reprezintă un risk (mai ales privind garanția), soluția este mult mai elegantă, decât să avem un Raspberry Pi atărnând pe televizor.

Totuși, dacă nu doriți să vă dezasamblați televizorul, cu o investiție mică, vă puteți transforma TV-ul într-unul deștept, folosind un Android Box.

ilikeit-cu-o-investitie-mica-va-puteti-transforma-tv-ul-intr-unul-smart-cu-android-box_size1

Din păcate, nu avem încă pe piață un smart TV veritabil, chiar dacă unele au un preț cu 3 sau 4 zerouri. Desigur, avem televizoare noi, care se apropie din ce în ce mai mult de conceptul de ‘smart TV’, dar când vine vorba de inteligență, televizoarele sunt greu de controlat cu telecomanda, să nu vorbim de gesturi și voce, care devin enervante după o vreme, mai ales când televizorul le confundă.

Din fericire, există pe piață mini-calculatoare cu Android, cu prețul de la 389 lei (pe data de 16 Ianuarie), care pot fi conectate ușor la televizor.

Iată ce se poate face cu o unitate Android:

Skype: se poate conecta un webcam obișnuit cu microfon încorporat, la portul USB a unității, astfel având ocazia de a vorbi cu prieteni pe Skype prin intermediul televizorului vechi.

Cameră de supraveghere: folosind camera web putem folosi unitatea pentru supravegherea camerei, desigur cu televizorul stins.

Hotspot: unitatea Android se poate lega la net atât prin cablu cât și prin WiFi. Dacă este conectat prin cablu, se poate seta ca și un hotspot, astfel obținând o rețea WiFi de mare viteză.

Căutare cu vocea: folosind Google Now

Jocuri: deoarece unitatea rulează Android, putem accesa Google Play, și descărca oricare din titlurile preferate.

Articolul a fost realizat pe baza informatiilor de pe Yoda.ro si Engadget.

About the author