Smartphone ZTE Open si Alcatel One Touch Fire cu Firefox OS

În Barcelona la evenimentul MWC au fost prezentate primele telefoane inteligente cu sistemul de operare open-source Firefox. Pe această listă s-au înscris doi producători, compania chineză ZTE și compania franco-chineză Alcatel. Ambele smartphone-uri au lovit piața telefoanelor mobile inteligente low-end. Alcatel a prezentat One Touch Fire, iar ZTE modelul Open.

     

Cele două dispozitve sunt complet similare în ceea ce privește specificațiile lor. Fire și Open a primit un ecran de 3.5” cu o rezoluție de 480 x 320 pixeli însoțit de o densitate de 165ppi. Sub capota acestor terminale funcționează un procesor Cortex A5 de 1GHz ajutat de unitatea grafica Adreno 200 și de memoria de 256MB RAM.

Spațiul intern este extrem de mic de numai 512MB dar pentru a compensa acest dezavantaj au primit un suport pentru microSD expandabil de până la 32GB. Smartphone-urile Firefox încă se află într-o etapă rudimentară și din această cauză modelele prezentate la MWC nu au funcționat fără probleme. Încă mai au niște bug-uri care trebuie corectate în ceea ce privește reacția sistemului de operare pentru atingere.

Alcatel a afirmat că primul său telefon dotat cu Firefox OS va lovi piața latin-americană și europeană la începutul lunii Iulie a anului 2013. Despre lansarea ZTE Open,  va apărea pe piața smartphone-urilor în al doilea trimestru al acestui an. Ambele modele vor fi disponibile în două variante: Alcatel în portocaliu (culoare neagră în față) și alb (marginile de culoarea roz sau portocaliu), iar ZTE în portocaliu și albastru.

Dispozitivul companiei Alcatel vine cu un acumulator foarte impresionant de 1400mAh, care pentru un telefon entry-level oferă o autonomie destul de lungă. Nici modelul Open nu are de ce să plângă, deoarece și el este dotat cu o baterie puternică de 1200mAh.

Sursa: Engadget

About the author