Sphero 2B, jucăria distractivă, și ușor controlabilă cu ajutorul unui smartphone

Sphero 2B este o jucărie rapidă, distractivă, și ușor controlabilă cu ajutorul unui smartphone. Firma Sphero, și-a dezvelit noua jucărie „budget” numit 2B, în cadrul conferinței CES. Jucăria controlată prin smartphone-uri va costa 100$ și va fi lansat toamna, anul acesta (cu 60$ mai ieftin decât modelul Sphero 2.0).

Sphero 2BCompania a adus la CES mai multe modele pentru prezentare, și chiar dacă sunt prototipuri, fiecare a funcționat remarcabil de bine. De asemenea, luând în considerare că 2B este numai un prototip, este destul de solid, fapt dovedit la prezentare printr-un joc „fizic” de bumper cars. Reprezentantul firmei susține, că versiunea finală va avea probabil și IR integrat, ca jucăriile să se interacționeze între ele – combinat cu prețul scăzut pentru roboți, va fi cu atât mai ușor clienților să-și cumpere mai multe pentru acasă.

Roboții au 2 roți paralele, astfel având abilitatea de a se întoarce fără să se deplaseze din loc, să se lanseze de pe rampe, să sară de pe scări etc. Versiunea finală va avea de asemenea, mai multe efecte de iluminare și opțiuni de personalizare. Anvelopele cramponate de pe roboți sunt detașabile, astfel fiind interschimbabile cu diverse modele (culori și tipare) ce vor fi lansate împreună cu dispozitiv.

De exemplu la prezentare, modelele cu anvelope „slick” erau mult mai rapide, acestea atingând viteze de 4.26 m/s – adică 15.3 km/h, fiind mult mai rapide decât modelul mai scump – Sphero 2.0. Ca și gameplay, veți avea ocazia să folosiți dispozitivele în modul Unique Driving, Jocuri Multiplayer și Programming (vor exista și aplicații third-party, dispozitivul fiind deschis pentru dezvoltare). Carcasa va fi din policarbonat durabil, cu opțiunile de culoare: alb și negru. Piesele interschimbabile sunt: roțile, anvelopele și capacele roților. Pentru conectivitate, roboții vor folosi Bluetooth LE (30m), compatibil cu dispozitive iOS și Android care au suport pentru SDK (Software Development Kit). Încărcarea se va face prin cablu USB, iar bateria ține în jur de 1 oră (la prototipuri).

Sursa: AndroidCentral

About the author