Steve Ballmer se retrage de la Microsoft

Steve Ballmer

Toată lumea a fost luat prin surprinderea de vestea că Steve Ballmer se retrage de la compania Microsoft unde lucrează din 1980. S-a pus la îndoială retragerea spontană a acţionarului, anunţat la puţin timp după ce Microsoft şi-a dezvăluit planul de a schimba compania mare de software într-o companie de dispozitive şi servicii. Mulţi au presupus că Ballmer a fost împins fără voinţa lui la această decizie dar într-un comunicat al jurnalului Wall Street a declarat că a fost o decizie proprie. În interviu Ballmer a declarat, că nu doreşte să încetinească transformarea companiei şi de aceea a luat această decizie.

Cu toate că sub îndrumarea lui Steve Ballmer compania şi-a triplat bunurile la $78 bilioane şi a crescut profitul cu 132%, toate acestea erau posibile datorită dezvoltărilor la Windows şi Office şi nu trebuie să uităm faptul că compania a pierdut căteva şanse serioase de a ajunge lider, de exemplu pe teritoriul telefoanelor mobile.

Această inabilitate a companiei de a răspunde mai repede la schimbările de piaţă, a condus la decizii drastice la Microsoft. Însuşi Ballmer vroia să vadă înaintarea companiei pe piaţă şi de aceea a decis că este necesară o schimbare rapidă în modul cum Microsoft evoluează, decizie care implică atăt angajaţii căt şi conducerea.

Ballmer a spus despre sine că este  o “ancoră” care încetineşte dezvoltarea companiei. Astfel a decis să se retragă pentru a-şi vedea planul dus la sfârșit cu succes.

Încă nu există precizări despre urmașul lui Ballmer dar sperăm că noua conducere va avea succes în atingerea acestui scop şi va “reînălţa” compania. Cu siguranţă şeful executiv sacrifică mult să vadă Microsoft-ul “sănătos”.

În ceea ce îl priveşte pe Steve Ballmer, nu este dezamăgit şi doreşte să conducă din nou o companie largă, dar este interesat și în predare la facultate sau în antrenarea echipei de basket al fiului său.

Sursa: Engadget

About the author