Știri din lumea telefoanelor inteligente – pe scurt in imagini si video

Bine v-am regăsit, din păcate din cauza unor probleme personale am fost dispăruți câteve luni de zile. Ca să fiți în pas cu cele mai noi produse și tehnologii din lumea smartphone-urilor și tabletelor ne-am gândit să rezumăm ”într-o coajă de nucă” cele mai importante știri ale acestui an.

Să vedem care au fost cele mai importante evenimente ale anului pentru utilizatorii din lumea întreagă. Cele mai așteptate evenimente ale anului 2013 au fost:

1. Evenimentul de prezentare al noului flagship a companiei HTC, smartphone-ul HTC One și al noului membru a familiei Galaxy, Samsung Galaxy S4. Cele două dispozitive au fost într-o luptă foarte strânsă pentru primul loc pe piața telefoanelor inteligente. Mai mult de 6 luni au trecut de la prezentarea acestor smartphone-uri de înaltă calitate, în care HTC a dat câteva lovituri sub centură sudcoreeanilor, fiind votat și premiat dispozitivul taiwanez ca cel mai bun telefon al anului. Smartphone-ul mărcii HTC, HTC One a câștigat mai mult de 40 de premii, printre care trebuie menționate: ”Cel mai bun smartphone al anului 2013 – 2014.”, ”Cel mai bun telefon inteligent fabricat vreaodată.”, ”Cel mai avansat smartphone din Europa”, ”Cel mai unic design.”, și așa mai departe. Anul 2013 este primul an când flagship-ul megacompaniei coreeane a fost învins. Din păcate HTC are probleme financiare și prin urmare, succesul menționat mai sus nu este de ajuns pentru a menține compania în profit.

HTC One si Samsung Galaxy 4

Ultimul trend al anului 2013 este lansarea modelelor mini ale flagshipurilor, cu specificații inferioare. Se pare că este o formulă de succes, ca toate companiile mari au deja modele mini precum Samsung Galaxy S4 mini și HTC One Mini.

 

HTC One Mini (3)

 

Sursa foto: HTC

2. Compania Samsung a lansat noul membru al familiei Note, Samsung Galaxy Note 3 împreuna cu primul produs Galaxy Gear, cu specificații foarte interesante, despre care vom vorbi mai amănunțit într-un alt articol. Nici HTC nu stă cu brațele încrucișate și după succesul imens al noului flagship, HTC One în câteva zile, mai exact pe data de 15 Octombrie va lansa rivalul direct al Note 3, pe HTC One Max.

Samsung Galaxy Note 3

Sursa foto: Samsung

3. Nici LG nu se lasă mai prejos cu seria G, care are o reclamă foarte interesantă pentru a arăta cum funcționează camera telefonului G2 (vezi mai jos).

4. Între timp a sosit și noul flagship a companiei Apple, iPhone 5S, care la lansare a provocat un val foarte uriaș, dar între timp acest val se pare dispărut. Este un dispozitiv nemaipomenit, dar în afara noului procesor de 64bit și noului sistem de operare iOS 7, care a primit multe critici în privința de stabilitate și design, nu au adus nimic nou. Îmi cer scuze am uitat cea mai mare inovație, butonul principal a fost echipat cu un cititor de amprentă. Este un telefon rapid mulțumit noului procesor de 64bit și construit din materiale de înaltă calitate, dar iPhone a pierdut prestigiul de cel mai stabil și performant smartphone din lume.

iPhone 5S

5. Telefonul de ”budget” de la Apple, iPhone 5C; nu este ieftin, dar se poate portivi cu o garderobă mai colorată :)

iPhone 5C

Sursa foto: Apple

6. Despre noua versiune Android, 4.3, am mai povestit mai de mult, care între timp va sosi pe HTC One și Samsung Galaxy S4. O noutate foarte interesantă, companie Google este pe cale să lanseze o nouă versiune Android, 4.4 KitKat, care dacă zvonurile sunt credibile va sosi împreună cu noul telefon Nexus, LG Nexus 5, cândva spre sfârșitul lunii Octombrie.

Din fericire, mega compania a lansat noua versiune a tabletei Nexus cu specificații îmbunătățite, care se bucură de un succes imens.

Android 4.4 KitKat

7. Microsoft cumpără divizia mobilă Nokia, viitorul seriei Lumia este încă ambiguu, dar telefoanele programate pentru lansare nu au fost anulate, precum phabletul Nokia Lumia 1520 și tot circulă zvonuri despre o tabletă Nokia Lumia 2520.

Nokia Event

Sursa

8. Cum a fost promis anul trecut Acer și Asus au lansat tablete ieftine, care domină piața entry level pentru tablete.


Vezi prețurile tabletelor aici: Acer și Asus

9. Microsoft a lansat Surface 2

surface2Mai multe detalii pe site-ul oficial Microsoft.

10. Motorola lansează telefonul costumizabil numit Moto X.

Din punctul meu de vedere acestea sunt cele mai importante știri ale prezentului. În curând vom reveni cu mai multe informații și detalii mai amănunțite despre dispozitivele menționate mai sus.

Material realizat de echipa phablet.ro, conține opinii personale și date aflate din mai multe surse precum Engadget.com, GsmArena.com etc.

About the author