Telefoane mobile inteligente Ubuntu in luna Octombrie?

Acum cu câteva săptămâni managerul de produse la Canonical, Richard Collins a afimat că primul smartphone Ubuntu va fi lansat la începutul anului 2014, dar în prezent s-au răspândit știri oficiale, care vin de la Mark Shuttleworth, fondatorul firmei, din care reiese ca primul telefon mobil inteligent Ubuntu va fi lansat în luna Octombrie a anului 2013.

Telefoane dotate cu sistemul de operare Ubuntu Phone se vor lansa pe marile piețe geografice, dar încă nu au fost specificate cu exactitate. Singurul lucru pe care-l știm este că liderul firmei a spus pentru WSJ: ”America de Nord este o piață cheie foarte importantă pentru Ubuntu.”

În conformitate cu Mr. Shuttleworth, noul smartphone Ubuntu a ridicat atenția mai multor operatori, dar care va fi cel care va sprijini noul terminal încă este un mister.

Dezvoltatorii de aplicații și fanaticii Ubuntu vor avea posibilitatea de a încerca acest sistem de operare la sfârșitul lunii Februarie, când compania Canonical va lansa un ROM special pentru telefonul Galaxy Nexus.

Dacă dorești să încerci funcționalitățile și vrei să ști ce design va avea noul sistem de operare, aplicația Android Ubuntu Phone Experience îți oferă experiența sistemului de operare Ubuntu pe telefon. Aplicația este disponibilă pe Google Play Store, distracție plăcută!

Sursa: GSMArena

About the author