Telefonul superb Jolla in Europa

După ce primele modele au fost cumpărate în Finlanda, magazinul online Jolla este acum disponibil cu un stock destinat pieței din EU (plus Norvegia și Elveția). Puteți comanda propriul vostru dipozitiv Jolla, pentru prețul de € 399, plus € 15 costuri de livrare.

Jolla Phone_2

Jolla a fost fondat de foștii angajați Nokia, care erau nemulțumiți cu pasul făcut de firmă – adică cu faptul că firma a ales să adopte Windows Phone ca și sistem de bază. Sailfish, sistemul operațional dezvoltat de către companie, este bazat pe MeeGo, și este compatibil cu o mulțime de aplicații Android, prin Yandex store. De asemenea, conform spusele CEO-ului companiei, firma are planuri de a uploada noul lor OS – Sailfish, pe dispozitive Android. Noul sistem operațional, este ca și Firefox sau Tizen, o tentativă, care speră la perturbarea pieței un pic. Este mai mult o continuare a sistemului dezvoltat de Nokia – MeeGo, decât o abordare proaspătă, însă are deja un cult propriu.

sailfish-os

Chiar dacă este un produs anticipat, mulți își pun întrebarea, cine și-ar dori un dispozitiv Sailfish, când iOS și Android domină piața. Compania susține că OS-ul, nu are nevoie de o „casă” stabilă. Într-un interviu recent cu site-ul finlandez Talouselama, CEO-ul firmei Jolla, Tomi Pienimäki spunea că Sailfish s-ar adapta perfect pe un dispozitiv Android. Exact ca și Cyanogen înaintea lor, Sailfish vrea să ajungă pe Android: „OS-ul este destul de ușor de instalat pe un device cu Android, însă nu există o cultură stabilă, bazată pe această activitate. Totuși sunt persoane care instalează noul sistem pe dispozitivele lor”.

CEO-ul susține, că China este un „target” special pentru Jolla, oferindu-le un site dedicat pentru distribuirea OS-ului, astfel devenind mai abordabil. De asemenea, ei nu au nevoie de pregătire specială, pentru a instala un OS pe un dispozitiv. Deși Finlanda este casa companiei Jolla, probabil va opune rezistență la un OS nou, oficial. Statele Unite pare întotdeauna atractiv, însă americanii sunt reticenti la tot ce nu este Android, sau cu GAPPS.

Sursa: GSMArena, AndroidCommunity

About the author