Trimite smartphone-ul tau la facultatea de medicina

Pentru fiecare dintre noi este o mare problemă când trebuie sâ mergem la medic, mai ales atunci când trebuie doar să facem controalele de rutină. Din această cauză Scanadu vrea să diminueze timpurile petrecute la medic cu noile accesorii pentru smartphone-uri. Noile dispozitive citesc semnele vitale corpului tău și apoi le transmit la un smartphone, și pot fi analizate de aplicația companiei în timp real.

Compania are trei astfel de dispozitive în funcțiune: Scanadu Scout, care citește semnele vitale de la temple ale unei persoane; proiectul ScanaFlo poate analiza urina; proiectul ScanaFlu testează saliva a unei persoane pentru simptome de răceală și gripă. Dispozitivele încă sunt în stare de așteptare, trebuie aprobate de FDA înainte de a fi vândute către publicul.

Scanadu susține că dispozitivul va avea un preț mai puțin de 150 de dolari și poate înregistra și analiza informații vitale ca tensiunea arterială, pulsul, ritmul cardiac, oxigenarea sângelui și temperatura. Toate aceste date pot fi capturate în mai puțin de zece secunde și trimise instantaneu către un smartphone pentru analize. Compania susține că prin furnizarea acestor dispozitive, pacienții vor putea să evite vizitele frecvente la cabinetul medical, iar prin urmare vor reduc și costurile medicale.

Compania Scanadu speră că prin anonimizarea datelor și partajarea acestora cu alți utilizatori, pacienții vor putea să beneficieze de experiențele provenite de mulțimea fără îndrumarea unui medic. Se pare incomod partajarea sumarului de urină cu o rețea socială, dar dacă Scanadu spune că are modul lui de a ține totul sub control atunci n-avem de ce să ne simțim incomod.

Compania speră să aibă dispozitivele sale aprobate și pe piață până la șfârșitul anului viitor și spune că mai are și alte dispozitive aflate în proces.

Sursa: The Verge

About the author