Valve a prezentat noua consola Steam Box

Valve este unul dintre cele mai mari companii care au pus ceva pe masă în ceea ce privește industria jocurilor. Ei au revoluționat categoria FPS (First Personal Shooter), dar au făcut pasuri foarte importante pentru distribuțiile online cu ajutorul Steam-ului.

Capul companiei, Gabe Newell, are planuri foarte importante, pentru a resuscita industria PC-ului, care se află într-o perioadă foarte dificilă. În anul 2013 a sosit timpul pentru învierea industriei prin dezvolterea unor hardware foarte interesante. Prezentarea oficială acestui nou dispozitiv revoluționar a avut loc în Las Vegas, la evenimentul CES. Conform afirmațiilor lăsate de către specialișt Steam Box-ul se află printre cele mai importante produse al anului.

Compania Valve, conform unor zvonuri oficiale, nu va produce în mod direct nici un dispozitiv, totul va fi ca o franciză. Companiile care vor să produce și să furnizeze aceste dispozitive cumpără dreptul și rețeta. Din nefericire încă nu avem informații despre companiile care au semnat contractul cu Valve, dar un lucru este sigur că sunt foarte mulți care si-au arătat interesul pentru această consolă.

Steam Box-ul va fi disponibil în trei variante: Good – conform planurilor, această versiune va fi cea mai slabă și va fi disponibilă la un preț de 99 dolari; Better – această versiune va reprezenta clasa medie, care va avea un preț de 300 dolari și specificații mai bune decât versiunea Good; Best – va fi versiunea de top. Faptul că dispozitivul cu ce specificații va fi dotat depinde numai de producători, limita este infinitul.

Dispozitivul este bazat pe Linux și televizorul va fi principalul obiect pentru afișarea interfeței, ca și la alte console. Despre specificațiile acestui terminal nu avem detalii, încă se află într-o stare foarte proaspătă, însă Gabe Newell a afirmat niște informații destul de interesante. Capul companiei a spus, că dezvoltatorii lucrează la un controler, care va folosi o soluție biometrică. Ce înseamnă acesta: dispozitivul va simți în ce stare ne aflăm în timpul respectiv – va simți pulsul nostru, de exemplu dacă într-un joc suntem într-o misiune foarte importantă unde trebuie să fim foarte atenți pulsul nostru este ridicat și din această cauză imaginile se deformează și devin neclare, iar dacă ne aflăm într-o stare de siguranță, fără pericole totul se întoarce la normal. Este o soluție foarte interesantă și va oferi a experianță de neuitat, mai ales la jocuri pline cu adrenalină, aici trebuie să subliniez jocul Dead Space, care și așa fără acest input ne oferă o experiență nemaipomenită ca nici un alt joc de până acum.

Când apar noi informații despre aceste console noi vom fi aici și le vom aduce pentru voi.

Sursa: Technet

About the author