ZTE Eco-Mobius, un smartphone modular

Grație conceptelor cum ar fi Phonebloks și Motorola’s Project Ara, ideea smarthone-urilor modulare a început să devină mai mult decât ficțiune. Acum încă o firmă și-a încercat norocul cu telefoanele modulare.

ZTE Eco-Mobius (1)

ZTE Corporation nu este chiar un nume familiar. Compania chinezească face și vinde smartphone-uri (ieftine), dar dispozitivele companiei rar depășesc curba industriei pe termen de design. Sigur n-ați asocia firma cu produse de calitate premium.

Chiar dacă produsele firmei ZTE nu excelează în lumea smartphone-urilor, noul lor concept Eco-Mobius, un smarthone modular compensează acest lucru. Conceptul a câștigat chiar și un premiu “Red Dot Design Award”, asta sigur înseamnă ceva nu?

La inima Eco-Mobius-ului găsim patru module principale: displayul, nucleul, camera și bateria. Spre deosebire de Phonebloks, care folosește module “snap-on”, modulele Eco-Mobius se glisează în locașurile dedicate acestora. Componentele glisate la locul lor, precum CPU, GPU, și RAM, se fixează ulterior magnetic. ZTE primește de asemenea puncte bonus pentru felul în care modulele sunt expuse în spate, pare foarte futuristic.

ZTE Eco-Mobius (3)

Totul este proiectat cu scopul de a fi interschimbabil pentru a reduce deșeurile electrice și de a păstra telefonul cât mai mult, de aici provine și denumirea ECO. Vreți un display mai mare pentru jocuri și filme? De ce nu? Cumpărați pur și simplu un modul mai mare de display ori de 4.9 inch, 5.8 sau de 7.9 inch. Aveți nevoie de o baterie mai bună? Simplu… puneți bateriile una peste alta fără a avea nevoie de o carcasă auxiliară. Aveți nevoie de un CPU mai bun, cumpărați unul mai rapid, ideea este că trebuie să schimbați numai componentele de care aveți nevoie, nu sunteți obligați să schimbați tot telefonul.

ZTE Eco-Mobius (4)

Teoretic conceptul arată foarte bine și sperăm că ZTE va lansa acest model revoluționar cât mai curând.

ZTE Eco-Mobius (2)

Sursa: Dvice

About the author