Top 5 telefoane ale anului 2013 in ochii echipei phablet.ro

Deși 2013 a fost un an destul de stagnant în ceea ce privește progresul în lumea smartphone-urilor (tehnologie), câteva modele au reușit totuși să care steagul firmelor respective cu succes.

Deci, care sunt dispozitivele care s-au dovedit a fi cele mai bune în anul 2013? Oare Apple a făcut vreun efort pentru succes? Cine este regele de la Samsung, Galaxy Note 3, sau S4? Cum s-a descurcat HTC One în fața rivalilor?

Aici este lista noastră cu top 5 – cele mai bune smartphone-uri din 2013:

5. Samsung Galaxy S4, un favorit al românilor

Samsung Galaxy S4

S4 este capabil să facă cam tot ce un smartphone ar trebui să știe, și chiar mai mult. Noul senzor pentru urmărirea ochilor, se află cu ușurință printre cele mai mari inovații aduse pe piața smartphone-urilor, în ciuda criticilor primite. Scrolling-ul pe o pagină web n-a fost niciodată mai ușor. De asemenea, întreruperea inteligentă vă va ajuta să nu ratați nici o secundă din clipul dvs. preferat, adică va opri automat redarea unui videoclip în cazul în care dispozitivul detectează că utilizatorul nu se uită la ecran, și îl va reporni când ochii revin la imagine. Display-ul dispozitivului este clar și ușor lizibil, iar design-ul a fost ușor îmbunătățit față de modelul anterior. Samsung a depus mult efort pentru a integra inovațiile în noul Galaxy S4, astfel ajungând pe locul al 5-lea pe lista noastră.

4. Apple iPhone 5S, limuzina telefoanelor

iPhone 5S


Apple a depus un efort mare anul trecut cu introducerea primului smartphone construit pe arhitectura de 64 biti – iPhone 5S. De asemenea, senzorul digital pentru amprente – Touch ID, a ajutat dispozitivul să ajungă pe locul 4 pe lista noastră. Pe plan de estetică, Apple a ales să nu riște, a păstrat aspectul similar cu modelul anterior. Deși are un procesor mai puternic și securitate îmbunătățită față de modelul iPhone 5, ecranul și dimensiunile au rămas la fel. Noul model rămăne un competitor puternic în lumea telefoanelor.

3. Samsung Galaxy Note 3, un telefon business veritabil

Samsung Galaxy Note 3

Galaxy Note 3 este capabil să facă tot ce poate modelul S4, însă într-un cadru mai mare, cu 3 GB RAM și un procesor mai puternic. Exteriorul a primit un design nou, adică o carcasă care imită pielea, firma obținând astfel iluzia unui design premium. Camera dispozitivului este cabilă să filmeze cu rezoluția 4K, iar noul S Pen este mai receptiv ca orice model anterior. Note 3 este cu ușurință cel bun smartphone Samsung al anului 2013, și probabil primul phablet care a eclipsat flagship-ul propriei firme.

2. Google Nexus 5, un Volkswagen al telefoanelor

Nexus 5

LG a făcut o treabă bună cu noul Nexus 5, care a devenit unul din cele mai bune dispozitive Android. Defapt a fost destul de greu să alegem între HTC One și Nexus 5 pentru locul 1, însă dacă analizăm materialele alese pentru construcția dispozitivelor, Nexus 5 a rămas în urmă. Nexus 5 are printre dotări un hardware „up-to-date”, adică un procesor Snapdragon 800, 2GB RAM, cameră de 8 megapixeli cu stabilizare optică, încărcare wireless etc. De asemenea, Google a lansat o serie de actualizări software pentru îmbunătățirea performanței aparatului foto, însă nu trebuie să uităm nici faptul, că fiind un dispozitiv Google, acesta va primi mereu update-urile mai repede decât concurența. Singurul minus al telefonului este calitatea materialelor folosite față de cuncurență.

1. HTC One, gladiatorul anului 2013

HTC One

HTC One și-a așezat creatorul printre cei mai buni producători de dispozitive mobile. Telefonul este cu ușurință, cel mai bun dispozitiv Andorid care a lovit piața în 2013, în ciuda marketing-ului slab-călduț și umbrirea de către războiului dintre Samsung și Apple. Display-ul este considerabil mai bun decât la modelele enumerate mai sus, iar timpul de răspuns este mult mai mic decât la S4. De asemenea, dispozitivul poate fi folosit ca și un mini-sistem stereo, datorită tehnologiei Beats Audio și boxele de o calitate superioară. Să nu uităm nici de carcasa din aluminiu solid, cu ajutorul căreia, s-a introdus un dispozitiv premium pe piața Android. Atunci când ținem telefonul în mână, vom observa că este un dispozitiv rafinat și plin de eleganță, utilizarea acestuia devenind astfel o adevărată plăcere.

Pentru stabilirea listei, am ținut cont de inovațiile integrate în produse, precum și de raportul preț-calitate a acestora.

După părerea voastră, ce alte modele ar mai fi avut șanse să ajungă în topul nostru cu cele mai bune 5 smartphone-uri a anului 2013?