150 ani de Nokia

Nokia comemorează aproape 150 de ani de inovații incredibile, și produse excepționale. Compania este una specială. Nimeni nu poate contesta faptul, nici măcar fanii altor companii, că producătorul Finlandez este un contribuitor major de inovații, în industria dispozitivelor mobile.

Pentru a sărbători realizările companiei, Nokia a publicat un scurt metraj, în care ne arăta cei aproape 150 de ani de activitate.

Ne-am bucurat de 2 ani de suport pentru platformă, dacă ne uităm numai la Windows Phone. Lansarea originală a modelului Lumia 800 în 2011, a adus compania la „modă” din nou, însă istoria firmei este mult mai veche, provine dintr-o eră pre-Windows Phone, pre-sisteme operaționale, când telefoanele inteligente nu existau.

Numele de Nokia 3310 vă spune ceva, sau eventual NMT-900? Hardware-ul care purta brandingul Nokia, se credea că are capacitatea de a supraviețui o bombă nucleară.

Nokia_3310_in_hand

Mitul trăiește și acum… :)

Nokia a anunțat deja modelele Lumia 1520, 1320 și Lumia 2520. De asemenea să nu uităm nici de progresele făcute în categoria „smartphone photography” cu modelul 1020.

Nokia-Lumia-2520

Nokia Lumia 2520

Deși compania există de ceva vreme, în ultimii ani compania și-a petrecut timpul cu reanimarea brandului pe multiple piețe, focusând mai ales pe penetrarea celei din Statele Unite. În timp ce compania se lupta cu firmele uriașe (cum sunt de exemplu Apple și Samsung), concurând în același spațiu comercial, Nokia a ajuns la punctul când Microsoft și-a anunțat planul de a cumpăra dispozitivele și serviciile firmei. Deși OEM-ul (Original Equipment Manufacturer) este dedicat sistemului Windows Phone, numele de Nokia reprezintă un întreg șir de inovații și istorie, care va fi greu de uitat. Totuși viitorul ei este una diferită. Acum că firma va fi preluată de Microsoft, vor focusa mai mult pe HERE, NSN (Nokia Solutions & Networks), și pe portofoliul lor vast de patente.

Va fi interesant să aflăm cum va progresa compania, după ce divizia hardware va fi absorbită de Redmond, dar totuși, până firma va fi preluată 100%, cred că vom mai auzi de Nokia.

Sursa: WPCentral

About the author