3D Builder, o aplicație 3D printing pentru Windows 8.1

3D Builder 1

Microsoft a lansat aplicația “3D printing” pentru windows 8.1, obținând astfel un sprijin nativ al OS-ului pentru obiectele obținute din printerele 3D. Bazându-se pe driver-ul 3D printer MakerBot, Microsoft 3D Builder vine cu o gamă largă de obiecte preconfigurate, printre care se numără și cărămizile de tip LEGO, cleme, pandantive, ajungând la obiecte mai complexe ca design, precum trenulețe și diverse jucării, chiar și obiecte proiectate de la 0.

3D Builder 23D Builder 3

Luând în considerare faptul, că proiectarea obiectelor este destul de complicată, mai ales dacă n-ați folosit până acum un printer 3D, Microsoft a adăugat posibilitatea de a combina elemente preconfigurate pentru a obține un obiect mai complex. Suprapunerea sau combinarea elementelor ar trebui să ușureze procesul de creare, fapt susținut și de opțiunea de a importa fișiere cu obiecte 3D făcute anterior, sau chiar de altcineva.

3D Builder 4

De fapt, Microsoft susține programul 3D în “stil mare”. Printerul MakerBot Replicator 2 este vândut împreună cu Windows 8.1 PC în magazinele Microsoft, și mai devreme noua firmă achiziționată (Nokia) a demonstrat cum printerul se poate folosi la crearea carcaselor custom pentru telefoanele Lumia.

Microsoft susține că va colabora cu firmele ce produc printere 3D precum: 3D Systems, Autodesk, Dassault, Systemes, MakerBot, netfabb, Materialise, Stratasys, Tiertime (PP3DP), și alții, deși numai 3D Systems, MakerBot și TierTime vor avea suport Windows 8.1 înaintea sărbătorilor.

Aplicația 3D Builder se apropie ca și design și proces la aplicațiile 2D, cum este și Photoshop-ul, dar desigur imaginile se pot roti pentru a vedea toate laturile obiectului în cauză. Descărcarea aplicației este gratuită, deși veți avea nevoie de un printer 3D, pentru a vă vedea roadele muncii în lumea reală.

3D Builder 5

Totuși, posibilitatea acestui fapt este în creștere. MakerBot susține că are de gând să echipeze școlile Americane cu măcar câte un printer 3D, iar HP are în plan să intre în aceeași program cândva în 2014.

Sursa: SlashGear

About the author