Actualizare Windows 8.1 si produs retail din 18 Octombrie

Data de 17 Octombrie este foarte importantă pentru Microsoft, a lansat versiunea Windows 8.1 a faimosului sistem de operare. Este disponibil ca un update gratuit pentru cei care au Windows 8 și din data de 18 Octombrie (adică azi) va fi dispnibil ca un produs retail stand alone. Stand Alone înseamnă că un utilizator nu trebuie să aibă o versiune Windows mai veche instalată ca să aibă acces la noul Windows, cum era cazul la Windows 8, ci poate fi instalat de pe un DVD ca și la versiunile anterioare (7, Vista, XP).

Windows 8.1 Start

Windows 8.1, numit Blue până nu demult a adus înapoi butonul de start mult râvnit de utilizatori (nu chiar așa cum au vrut fanii Windows tradiționali), opțiunea boot to Desktop, multe îmbunătățiri pe pagina Start, o nouă metodă de a vizualiza toate aplicațiile (opțiunea All apps, preluată din telefoanele cu Windows Phone 8), aplicații noi și multe alte îmbunătățiri minore care ajută ca userul să aibă o experiență de utilizare mai bună.

O îmbunătățire bine venită este modul de split screen și o integrare mai bună cu serviciul SkyDrive. Noul Windows vine cu cea mai nouă versiune a browserului Internet Explorer, versiunea 11 și o mai bună integrare cu serviciile Microsoft. Cei de la Microsoft au învățat de la Google, și oferă o sincronizare îmbunătățită cu dispozitivele cu Windows.

Mega compania a promis anul trecut că va trece la un nou sistem de a lansa noi versiuni a sistemului de operare și s-au ținut de cuvânt. Cel mai mare atuu a noului sistem este faptul că un DVD Windows 8.1 costă numai 120 $ și versiunea Pro costă 200$, cea ce mi se pare un preț mult mai acceptabil fața de versiunile precedente. Pe site-ul eMag se poate precomanda noul sistem și dacă nu vrei să aștepți să apară versiunea pe DVD se poate cumpăra și de pe site-ul oficial Microsoft.

Sursa: GSMArena, Microsoft

 

About the author