Care tabletă Windows este ideală pentru mine?

În ultimele luni au apărut tot mai multe tablete echipate cu noul procesor quad core Intel Bay Trail care rulează sistemul de operare Windows 8.1. Aproape toate companiile producătoare de tablete sau PC au prezentat dispozitive cu această tehnologie care oferă portabilitate maximă utilizatorilor Windows.

Toshiba Encore

Toshiba Encore

Scopul companiei Microsoft este să vândă 16 milioane de tablete și a început popularizarea produselor care rulează cel mai nou sistem de operare Windows 8.1 înainte de sărbătorile de iarnă. În luna Decembrie tableta Toshiba Encore a fost vândut cu un discount uriaș, înainte de Crăciun au apărut tabletele hibrid Lenovo Miix 10 și Asus Transformer Book T100 în oferta magazinelor online. Spre finalul anului si Lenovo Miix 2 cu un preț interesant a fost inclus în oferta evoMag.ro, după un scurt timp la PCGarage si eMag.ro. Nu știm câte tablete Windows au fost vândute, dar se vede că mega compania americană a investit mulți bani pentru a dezvolta un plan bine pus la punct. Firma speră că îmbunătățirile aduse de Windows 8.1, să ajute dispozitivele să devină mainstream.

Dintre multitudinea de tablete probabil vă întrebați ce dispozitiv Windows 8 – 8.1 să cumpărați, ori pentru dvs, ori ca și cadou cuiva drag. Înainte de orice achiziție, vă sfătuim să analizați în detaliu specificațiile dispozitivului, să-l comparați cu altele, pentru a găsi cel mai bun produs, în funcție de bugetul dvs. Înaintea luării deciziei finale vă sfătuim să citiți următoarele ponturi pentru a lua tableta corectă nevoilor Dvs.:

  • În primul trebuie să vă puneți întrebarea: La ce voi folosi tableta?

Dacă doriți să cumpărați dispozitivul pentru divertisment, jocuri și filme, atunci accesoriile nu contează foarte mult, Însă hardware-ul și ecranul să fie cât mai performante.

AsusT100

Asus Transformer Book T100

Prezentarea tabletei Asus Transformer Book T100:

Dacă veți lucra pe tabletă, atunci accesoriile (de exemplu tastatura) contează. În acest caz vă recomandăm Lenovo Miix10 sau Asus Transformer Book T100.

Lenovo Miix 10

Lenovo Miix 10

Prezentarea tabletei Lenovo Miix 10:

O altă situație care trebuie luat în considerare este dacă aveți nevoie de o tabletă la lucru, zi de zi și lucrați într-un mediu mai periculos. În acest caz mă gândesc la un proiectant sau inginer în construcții. Cel mai recomandat pentru Dvs. este Panasonic Toughpad lansat la CES 2014. Această tabletă este foarte rezistentă. Dacă v-am trezit interesul, puteți citi mai multe detalii despre acest produs în articolul ”Panasonic Toughpad, o tabletă robustă de 7″.

  • Ce buget aveți?

Să nu mergeți pe ideea – cu cât iau tableta mai ieftin, cu atât mai bine, fiindcă de cele mai multe ori, prețul se va regăsi în calitatea produsului. Dacă aveți un buget generos, puteți găsi dispozitive hibride (tabletă-laptop), care este o combinație ideală între performanță, divertisment și productivitate. Dacă doriți să cheltuiți în jur de 1000$ probabil veți găsi un dispozitiv hibrid super bun, însă puteți găsi unele chiar și sub 500$.

  • Care versiune de Windows îmi trebuie?

Aici întrebarea se rezumă la Windows 8 sau Windows RT. Dacă pe piață n-am avea tablete cu Windows 8.1 preinstalat, și cu prețul sub 500$, poate RT ar mai avea șanse. Oricum, în afară de dispozitivele Surface și Nokia 2520, nu prea sunt produse cu RT. Însă Nokia 2520 este un dispozitiv excepțional, și dacă vă place stilul tabletei, atunci nu ezitați să-l cumpărați, merită. Totuși, să nu uităm că RT este o versiune simplificată de Windows 8, și îi lipsesc multe caracteristici importante, precum modul Desktop.

Nokia Lumiaq 2520

Nokia Lumia 2520

Prezentarea tabletei Nokia Lumia 2520:

Azi vom discuta despre două tablete pentru persoane cu un buget mai mic, voi compara două tablete cu Windows 8.1 la un preț rezonabil, Lenovo Miix2 și Toshiba Encore.

Prezentarea tabletei Lenovo Miix 2:

Prezentarea tabletei Toshiba Encore:

Lenovo Miix2

Toshiba Encore

OS

Windows 8.1

Windows 8.1

Greutate (grame)

349 g

450g

Display

8”

8”

Rezoluție

1280×800, 189 ppi

1280×800 ppi

Technologie – ecran

IPS LCD

IPS LCD

Touchscreen

Capacitiv, Multi-Touch

Capacitiv, Multi-Touch

Funcții- ecran

Senzor lumină

Senzor lumină

Cameră principală

5 megapixeli

8 megapixeli

Cameră frontală

2 megapixeli

2 megapixeli

Procesor

Quad core, Intel Bay Trail 1.33 Ghz

Atom Z3770 Bay Trail, Quad Core 1.33 Ghz

GPU

Intel HD Graphics

Integrat

Memorie

2 Gb RAM/LPDDR3

2 Gb RAM/LPDDR3

Stocare

32GB + slot microSD

32GB + slot microSD

Baterie

~7 ore

~10 ore

Preț

299$

329$

Articolul a fost realizat pe baza informațiilor de pe Wind8app.com 

About the author