Evenimentul Nokia World – lansarea dispozitivelor noi Lumia

Surpriza anului 2013 a fost când Microsoft a confirmat faptul că a achiziționat marea companie finlandeză (7.17 miliarde de dolari), Nokia, salvând prin acest pas important, divizia mobilă de la o prăbușire totală. Acest târg rezultă și în faptul că numele Lumia va dispărea din catalogul Nokia.

Nokia Event

Sursa

Pe 22 Octombrie, Nokia, la evenimentul din Abu Dhabi (Nokia World) va prezenta primul său phablet, Nokia Lumia 1520, însă și prima sa tabletă cu Windows RT, Nokia Lumia 2520. Lumia 1520 este primul phablet care rulează sistemul de operare Windows, care mulțumită actualizării GDR3 va fi echipat cu un ecran 6”, capabil de o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli. Noul model Lumia va fi nu numai primul dispozitiv Windows Phone cu o rezoluție Full HD, ci va fi și primul Windows Phone dotat cu un ecran atât de mare.

Nokia-Lumia-1025-phablet-concept-1-640x360

Tableta Lumia 2520 va fi primul dispozitiv ”slate” a companiei finlandeze, cu sistemul de operare Windows RT. Prima tabletă a companiei finlandeze va fi valabil în două culori (roșu și negru) și va fi dotat cu un ecran de 10.1”, sub care este aliniat un procesor Qualcomm Snapdragon capabil de o frecvență de 2.15GHz. Lansarea terminalelor este așteptat în luna Noiembrie.

Nokia-Lumia-2520

Pe lângă aceste două modele Lumia, la evenimentul din 22 Octombrie vor fi dezvăluite încă patru noi dispozitive și multe accesorii noi. Printre acestea se numără o tastatură similară cu Touch Cover and Type Cover de la Microsoft, care va fi o extensie pentru slate-ul Lumia 2520.

Evenimentul din Abu Dhabi, va fi prima dată pentru Nokia când prezintă astfel de produse (phablet și tabletă), dar în același timp și ultimul, unde Nokia va prezenta produsele sale ca o companie independentă.

Cei de la Nokia au eliberat o imagine publicitară despre acest eveniment pe care apar 3 dispozitive: primele două sunt cele menționate mai înainte, iar al treilea este un laptop, despre care nu sunt deocamdată zvonuri sau informații concrete. Suntem curioși cu ce surprize ne vor delecta.

nokia

Sursa: PhoneArena, GSMArena

About the author