Lumia 2520, tabletă performantă Nokia cu un design superb

Nokia. Windows 8. Tabletă. Da se întâmplă. Se auzeau deja zvonuri despre o tabletă Nokia și acum, firma împreună cu noul proprietar (Microsoft) a anunțat în cadrul conferinței din Abu Dhabi, lansarea unei noi tablete, cea ce este prima tableta Nokia, cu sistem de operare RT 8.1.

Nokia-Lumia-2520-2-jpg

Partea unde veți interacționa cel mai des cu dispozitivul, adică ecranul, este unul impresionant. Display-ul are diametrul de 10.1 inchi, Full HD (1080p), cu un unghi de vizualizare mare, și care este perfect lizibil chiar și la soare.

La prima vedere pare o tabletă obișnuită, însă are „twistul” tipic Nokia, ce se regăsește și în cadrul smartphone-urilor. Carcasa din policarbonat, identic cu cel folosit la telefoanele Lumia, cu culori ideale pentru orice stil, roșu, albastru, alb sau negru.

nokia_lumia_2520_colorrange

Lumia 2520 este echipat cu un procesor Snapdragon 800, Quad Core de 2.2 Ghz ce este proiectat pentru a vă ține conectat, distrat, sau productiv oriunde v-ați afla. Tableta este dotat cu două camere, una frontala de 2MP, pentru convorbiriile pe Skype, și una mai performantă de 6.7MP, cu lentile și optică Zeiss. Memoria internă este de 32GB cu posibilitate de extindere, 2GB RAM. Bateria are o putere de 8000mAh cu încărcare rapida, adică 80% într-o oră, iar la conectivitate adăugăm WiFi, NFC și 4G LTE, care va deveni standard pentru modelele din gamă.

Pentru a mări productivitatea utilizatorilor, tableta vine preinstalat cu aplicații gen Microsoft Office și Outlook. Prin fixarea tastaturii Nokia Power Keyboard, ce are încorporat un acumlator propriu, se poate prelungi durata bateriei cu încă 5 ore. Tastatura are printre dotări, un touchpad și două porturi USB de marime normală. Prețul tastaturii este de 150$, și nu este inclus în prețul tabletei de 500$.


Sursa: Nokia, WPCentral

About the author