Microsoft are planuri interesante in ceea ce priveste brand-ul Surface

Compania Microsoft a făcut un salt mare pe piața smartphone-urilor cu dezvoltarea sistemul de operare Windows Phone și cu lansarea tabletelor Surface care nu au avut un succes ca iPad-ul firmei Apple, dar cu încet face pasuri importante și după părerea mea nu trebuie mult și-l va detrona pe Apple. De ce spun asta? Fiindcă face dispozitive mult mai performante decât Apple și la un preț mult mai accesibil.

Toamna trecută Microsoft a lansat prima sa tabletă, Surface RT, care a primit multe critici negative, dar era o tabletă elegantă și cu o performanță destul de bună. Problema era cu sistemul de operare Windows RT care era foarte limitat în ceea ce privește aplicațiile. Acum, anul acesta a lansat o tabletă ultra performantă propulsionat de un procesor Intel Core, Surface Pro, care de data aceasta rulează un sistem de operare Windows 8 Pro, pe care funcționează toate aplicațiile și jocurile disponibile pe PC-ul tău fără probleme.

Informații oficiale nu avem despre dezvoltarea brand-ului Surface, dar avem niște zvonuri care vorbesc despre un telefon inteligent Surface Windows Phone și despre noi dispozitive care ar însoți familia Surface: Surface Rt 2, Surface Pro 2 și Surface Book. Ultimul va fi a tabletă cu o dimensiuni mai mari, care conform zvonurilor va dispune de un ecran tactil capacitiv de 14.6”.

Care vor deveni reale și care vor fi puse în aplicație dintre aceste proiecte încă rămâne un secret pentru toată lumea. Un lucru este sigur că compania Microsoft se apropie de marile producători și între timp îi va ajunge în urmă, însă în prezent compania se află într-o perioadă rudimentară în ceea ce privește lumea telefoanelor inteligente și tabletelor și trebuie un timp mai îndelungat pentru a culege o experiență suficientă.

About the author