Nokia 525, urmasul celui mai popular Windows Phone

Nokia își upgradează modelul best seller, dublând memoria RAM. Este vorba de Nokia Lumia 525, succesorul modelului 520, apărut prima oară în zvonuri provenite din China, însă acum informația a devenit oficială. În cadrul unui „press event” din Orientul Mijlociu, modelul a apărut într-un clip YouTube, urmat de o pagină simplă care descria produsul.

Fiind succesorul popularului model Lumia 520, 525 va păstra carcasa interschimbabilă (portocalie, galbenă, albă) exact ca la modelele anterioare de Lumia, confecționate din policarbonat. Noul produs va avea 1 GB RAM, dublu față de modelul vechi, mărimea ecranului a rămas la fel (4–inch), camera de 5 MP tot fără flash, memorie expansibil prin microSD și un procesor dual-core Qualcomm S4.

Nokia Lumia 525

Dispozitivul va sosi cu aplicațiile obișnuite Lumia, însă RAM-ul extra înseamnă că poate rula mai multe în același timp și posesorii telefonului pot rula aproape toate aplicațiile din Windows Store.

Telefonul a fost lansat pe 14 Decembrie in Africa, Orientul Mijlociu și Asia ca și puncte de pornire. Pe pagina produsului, încă nu sunt afișate informații concrete privind lansarea în Europa. Nokia susține, că modelul 525 nu va fi lansat în Statele Unite și nici în UK, dar conform reportajului Engadget China, modelul 525 și 526 au fost anunțate pentru China Unicom și China Mobile, la prețul de 1,099 yuan (180$), însemnând că prețul coincide cu prețul modelului 520.

Sursa: Engadget, WPCentral

About the author