Nokia 925 Catwalk prezentat la evenimentul Nokia Lumia din Londra

Ieri la ora 12 (ora României) a derulat evenimentul Nokia care a avut loc la Londra, unde a fost prezentat noul Nokia Lumia 925, un model cu o carcasă din aluminiu, care după lansarea super telefonului HTC One a devenit un must have pentru telefoane high end.

Noul model dispune de un procesor Krait dual core de 1.5GHz și de 1GB RAM, resursele maxime pe care suportă sistemul de operare Windows Phone 8. Lumia 925 este dotat cu un ecran AMOLED cu ClearBlack și Gorilla Glass 2 cu diagonala de 4.5″ care suportă resoluția WXGA (768 x 1280 pixeli). La capitolul de spațiu de stocare dispozitivul stă cam slab, având numai 16GB și fără posibilitatea de a mări capacitatea cu un card de memorie microSD. O veste bună pentru cei care ar cumpăra terminalul de la Vodafone, că modelul destinat companiei de telecomunicații vine cu 32 GB spațiu.

Nokia Lumia 925 Catwalk

Mulțumită cadrului de metal smartphone-ul Nokia este mai subțire și mai ușor decât Lumia 920. Grosimea telefonul este de numai 8.8mm și cântărește 139g. Terminalul este alimentat de o baterie de 2200mAh ca și predecesorul său, și nu poate fi încărcat în mod wireless, numai printr-un accesoriu special.

Telefonul rulează Windows Phone 8 şi vine la pachet cu aplicația Oggl de la Hipstamatic, care permite fotografierea şi partajarea imaginilor cu pasionaţi de fotografie, cu navigare Here Maps, serviciul Here Drive+, si Here Transit disponibil gratuit în Windows Phone Store.

Nokia Lumia 925 iese în evidență cu technologia de fotografiere inclus, terminalul având o cameră PureView de 8.7MP cu stabilizarea optică a imaginii, autofocus, blitz LED, captură video Full HD. Din prima așa se pare ca Nokia nu a schimbat nimic la camera telefonului, dar în interiorul camerei au fost făcute îmbunătățiri la lentilele Carl Zeiss. Camera frontală a terminalului este unul de 1.2 MP pentru video chat prin aplicații precum Skype.

La capitolul de software, telefonul vine cu aplicația Smart Camera cu functionalități precum:

   • Burst mode (10 imagini la 5MP)
   • Best Shot (imaginea cu cea mai bună calitate printre imaginile create cu burst)
   • Action Shot (numit Sequence shot pe HTC One, Drama shot pe Galaxy S4)

    • Motion focus (adaugă motion blur pe obiecte statice)

motion focus

     • Remove Object

     • Change Faces

Nokia a anunțat ieri că va sosi în curând (a fost menționat vara acestui an, dar nu a fost confirmat nimic în mod oficial) și o actualizara interesantă pentru Windows Phone 8 numit Nokia Lumia Amber care va activa transmițătorul FM şi va include şi o funcţie de dublă apăsare pe ecran pentru a ieşi din modul standby.

Noul Lumia va fi disponibil în Europa din luna Iunie la pretul de €469, și la noi cel mai probabil va fi disponibilă la Vodafone în prima fază, datorita faptului că Vodafone a semnat un contract cu Nokia pentru un model destinat numai companiei (modelul cu 32GB).

Sursa: GSMArena 1, GSMArena 2, Nokia

About the author