Panasonic Toughpad, o tabletă robustă de 7″

Panasonic introduce noul Toughpad FZ-M1, o tabletă robustă de 7 inci. Linia de produse a fost prezentat la conferința de presă ținută la CES 2014, iar conform președintelui firmei din America de Nord – Rance Poehler, dispozitivul FZ-M1 este cel mai subțire din categoria tabletelor robuste, cu siguranță mai portabil decât Toughpad-ul de 20 de inch lansat anul trecut.

Panasonic Toughpad 1

Tableta are o carcasă din cauciuc, care acoperă porturile și protejează tableta de șocuri, iar marginile dispozitvului au fost rotunjite pentru extra protecție. Chiar dacă produsul este promovat ca și cel mai subțire dispozitiv din categoria lui, nu poate fi comparat cu un Nexus 7, sau iPad mini. Rama tabletei (cel din jurul ecranului), este alb lucios – tipic Toughpad, de o calitatea superioară. Detaliile specificațiilor nu ne-au fost total dezvelite, însă avem ceva caracteristici principale despre care putem vorbi.

Cum era de așteptat, 7-incher-ul are niște specificații serioase sub capotă. Tableta rulează Windows 8.1 Pro (64-bit), propulsionat de un Intel Core i5 vPro – fără ventilator (cooler) și bineînțeles, tableta îndeplinește normele de rezistență la șocuri, temperatură etc. În mod specific, tableta are un rating de MIL-STD-810G pentru duritate și rezistență la șocuri, precum și un certificat pentru rezistență la praf și apă – IP65. Chiar dacă carcasa pare impresionantă, nici ecranul nu se lasă mai prejos – display-ul se mândrește cu technologia „glove touch”, ce ne permite să folosim tableta cu mănuși (chiar și cu cele pentru sudură). Finisajul mat de pe ecran, îl face perfect lizibil chiar și sub bătaia directă a soarelui. Când vine vorba de conectivitate, tableta este echipată cu un port USB 3.0 și micro SDXC, cu opțiuni pentru funcții – coduri de bare, MSR, SmartCard, Serial și LAN.

Panasonic Toughpad 2

Dispozitivul „întărit” de la Panasonic, are de asemenea WiFi, GPS dedicat, NFC, UHF RFID, Bluetooth 4.0 și conectivitate LTE (opțional). Chiar dacă are o carcasă etanșă, hardware-ul tot reușește să scape de căldura generată de procesor și baterie. Din păcate, în acest moment nu avem alte informații de împărtășit, însă urmăriți-ne pentru mai multe informații.

Sursa: WMPowerUser.com, Engadget

About the author