Prezentarea Microsoft de la MWC 2014

Unul dintre cele mai mari evenimente în domeniul dispozitivelor mobile a început. În acest an așteptăm ca producătorii de renume să ne uimească cu noi inovații, produse și poate cu viitorul nostru dispozitiv :).

Microsoft, gigantul software, a fost printre primele companii de renume care să aibă chiar la început evenimentul de presă pentru a ne informa ce ne așteaptă anul acesta. Vom relata cele mari puncte despre care s-a discutat / prezentat la acest eveniment:

1. Actualizarea Windows Phone 8.1 – sursa Engadget

În ultima vreme tot mai multe zvonuri au apărut despre acest update important a sistemului operațional mobile creat de Microsoft pe care-l așteptăm să apară în luna Aprilie. De mai mult timp majoritatea funcționalităților nu sunt un mare secret, dar acum avem confirmarea acestora.

Sistemul de operare va suporta mai multe tipuri de hardware, chipset-urile Qualcomm sunt cele mai importante, care trebuie să menționăm. Sistemul va suporta Snapdragon 200, 400 și 400 LTE, în plus va avea suport pentru telefoane de tip Dual SIM, aplicații pe cardul micro SD și în loc de butoanele capacitive, vom avea butoane de tip software, astfel butoanele specifice Windows Phone vor apărea pe partea joasă a ecranului. Windows Phone 8.1 va fi disponibilă și telefoanelor rulând Windows Phone 8 ca o actualizare a software-ului.

DualSIMWP81

Din păcate nu am auzit despre centrul de notificări și Cortana.

2. Noi parteneri hardware Windows Phone 8.1 – sursa Engadget

windowsphone81

De când am aflat de achiziția companiei Nokia de către Microsoft au apărut și zvonuri despre potențiale noi parteneriate cu mărci de renume din domeniul telefoanelor mobile. Iată acum avem o confirmare direct de la sursă.

Iată o listă cu noi parteneri mai importanți:

  • LG (au mai lucrat împreună cu Microsoft la capitolul de gadgeturi mobile)
  • Lenovo, compania mâine va avea evenimentul de prezentare, și suntem curioși dacă ne vor surprinde cu un Windows Phone :)
  • ZTE (au mai lucrat împreuna cu Microsoft la capitolul de gadgeturi mobile)
  • din India producătorii Xolo, Karbonn și Lava.
  • Huawei (au mai lucrat împreună cu Microsoft la capitolul de gadgeturi mobile)
  • HTC (au mai lucrat împreună cu Microsoft la capitolul de gadgeturi mobile)
  • Samsung (au mai lucrat împreună cu Microsoft la capitolul de gadgeturi mobile)

Microsoft a mai adăugat că orice companie dornică să creeze un telefon rulând sistemul lor de operare se poate alătura, sunt deschiși să creeze noi parteneriate cu companii din întreaga lume.

Suntem siguri că aceste noi parteneri vor ajuta creșterea sistemului de operare, care în mai puțin de 3 ani a devenit un sistem operațional matur cu foarte multe avantaje față de concurență. Să vedem cu noi parteneri hardware unde vor ajunge.

3. Windows 8.1 – sursa Engadget

De obicei la Mobile World Congress apar informații noi despre dispozitive mobile și software-ul lor. Nu știu unde intră sistemul de operare Windows 8.1, dar vice președintele Joe Belfiore a vorbit și despre acest update la sistemul lor dedicat PC-urilor. Aflăm că Windows 8.1 va fi valabil din această primăvară, nu a fost specificat o dată exactă, dar credem că ori vom afla în luna Aprilie (evenimentul Microsoft Build) ori va fi prezentat la acel eveniment. Noul update ca și Windows Phone 8.1 va aduce îmbunătățiri la suportul de hardware, astfel producătorii vor putea crea dispozitive pentru categoria low end. Noul sistem va rula și pe dispozitive echipate cu 1GB de RAM și 16GB memorie pentru stocarea datelor și noi îmbunătățiri UI. De asemenea nici utilizatorii calculatoarelor fără capabilități de touch nu au fost uitate zice Belfiore, dar deocamdată nu avem informații despre aceasta.

În afară de cele prezentate mai sus, tot mai multe zvonuri apar pe Internet despre noi telefoane, precum misteriosul telefon Samsung cu nume de cod Huron, sau un potențial parteneriat Microsoft – Sony, despre care azi nu am auzit nici o vorbă.

Anul 2014, este anul în care sistemul Windows Phone trebuie să consolideze poziția în top 3 cele mai mari sisteme de operare în domeniul mobil, suntem curioși dacă vor reuși.

About the author